Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13891
Title: Композиція виготовлення шинок (Патент на винахід № 47885)
Authors: Клименко, Михайло Миколайович
Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна
Гапченко, Наталія Олегівна
Шевченко, Юрій Сергійович
Keywords: карагенан
модифікований крохмаль
пірофосфат
carrageenan
modified starch
pyrophosphate
Issue Date: 2002
Citation: Патент на винахід № 47885, МПК А23L 1/31 Композиція виготовлення шинок / Клименко М. М., Кишенько І. І.; Гапченко Н. О., Шевченко Ю. С.; патентовласник – Національний університет харчових технологій. - № 2001107039 ; заявл. 16.10.2002; опубл. 15.07.2002, Бюл. № 7.
Abstract: Розроблено композицію для виготовлення шинок, що містить яловичину, сіль, прянощі, нітрит натрію, пірофосфат (Е 450) або дифосфат, воду, яка відрізняється тим, що додатково містить рослинну білкову добавку, карагенан, модифікований крохмаль при певному співвідношенні компонентів, мас. %: Технічний результат: дана корисна модель дозволяє розширити асортимент шинок з яловичини, а також отримати дієтичний продукт. A composition for the manufacture of hams containing beef , salt , spices, sodium nitrite, pyrophosphate (E 450) or diphosphate, water, wherein further comprising a vegetable protein supplement, carrageenan, modified starch at a ratio of components, wt. %: Technical result: The present invention allows to extend the range of beef hams, and get dietary products.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/13891
Appears in Collections:Патенти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.FR10.pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.