DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14799

Название: Нові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктів
Другие названия: Новые возможности переработки эфирных масел для ароматизации пищевых продуктов
New possibilities of processing of essential oils for food aromatisation
Авторы: Фролова, Наталія Епінетівна
Frolova, Natalia
Тищенко (Усатюк), Олена Михайлівна
Tyshchenko (Usatiuk), Olena
Ключевые слова: ефірні олії
эфирные масла
essential oils
ароматична речовина
ароматическое вещество
aromatic substance
вузька фракція
узкая фракция
narrow faction
вакуумна ректифікація
вакуумная ректификация
vacuum rectification
препаративне виділення
препаративное выделение
preparative separation
натуральні ароматизатори
натуральные ароматизаторы
natural flavorings
кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2014
Библиографическое описание: Фролова, Н. Е. Нові можливості перероблення ефірних олій для ароматизації харчових продуктів / Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2014. – Т. 2, № 12 (68). – С. 24–29.
Краткий осмотр (реферат): Представлено нові можливості перероблення ефірних олій з отриманням «вузьких» фракцій та індивідуальних ароматичних речовин, що передбачає послідовне здійснення таких операцій: вакуумна ректифікація, препаративне виділення і газохроматографічний контроль чистоти отриманих продуктів. Виділені «вузькі» фракції» й індивідуальні ароматичні речовини є натуральними ароматизаторами і пропонуються для ароматизації харчових продуктів. Представлены новые возможности переработки эфирных масел с получением «узких» фракций и индивидуальных ароматических веществ, что предусматривает последовательное осуществление следующих операций: вакуумная ректификация, препаративное выделение и газохроматографический контроль чистоты полученных продуктов. Выделенные «узкие» фракции» и индивидуальные ароматические вещества являются натуральными ароматизаторами и предлагаются для ароматизации пищевых продуктов. The new possibilities of processing of essential oils with obtaining «narrow» fractions and individual flavouring substances that requires consistent implementation of the operations such as vacuum rectification, preparative separation and chromatographic control of purity of the obtained products have been presented. Obtained «narrow» faction and individual flavouring substances are natural flavourings and they are offered for aromatisation of foods.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/14799
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
essential oils.pdf218,7 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback