Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15017
Title: Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок
Authors: Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна
Косоголова, Людмила Олексіївна
Малежик, Іван Федорович
Луцик, Юрій Павлович
Безусов, Анатолій Тимофійович
Keywords: β-каротин
морквяні вичавки
бланшування
ІЧ-сушіння
пероксидаза
β-carotene
carrot husks
blanching
IR drying
peroxidase
кафедра процесів і апаратів харчових виробництв
кафедра технології консервування
Issue Date: 2006
Citation: Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок / Т. М. Левківська, Л. О. Косоголова, І. Ф. Малежик та ін. // Наукові праці ОНАХТ. – 2006. - Вип. 28, Т. 2. – С. 294-297.
Abstract: Доведено, що застосовування ІЧ-сушіння морквяної сировини, попередньо бланшованої парою, дозволяє одержати продукт з підвищеним вмістом β-каротину при невеликій тривалості процесу сушіння. It is proved that the use of infrared drying of carrot raw, pre-blanched steam allows to obtain a product with a high content of β-carotene with a small length of the drying process. this is accompanied inactivation of peroxidase by 85-90%.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15017
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
odesa2006.pdf325.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.