Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2006

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Доведено, що застосовування ІЧ-сушіння морквяної сировини, попередньо бланшованої парою, дозволяє одержати продукт з підвищеним вмістом β-каротину при невеликій тривалості процесу сушіння. It is proved that the use of infrared drying of carrot raw, pre-blanched steam allows to obtain a product with a high content of β-carotene with a small length of the drying process. this is accompanied inactivation of peroxidase by 85-90%.

Опис

Ключові слова

β-каротин, морквяні вичавки, бланшування, ІЧ-сушіння, пероксидаза, β-carotene, carrot husks, blanching, IR drying, peroxidase, кафедра процесів і апаратів харчових виробництв, кафедра технології консервування

Бібліографічний опис

Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок / Т. М. Левківська, Л. О. Косоголова, І. Ф. Малежик та ін. // Наукові праці ОНАХТ. – 2006. - Вип. 28, Т. 2. – С. 294-297.

Зібрання