DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15304

Название: Biological value of aronia berries
Другие названия: Біологічна цінність ягід чорноплідної горобини
Авторы: Simahina, Galina
Naumenko, Nataliia
Halapsina, Svetlana
Сімахіна, Галина Олександрівна
Науменко, Наталія Валентинівна
Халапсіна, Світлана Владиславівна
Ключевые слова: wild plants
aronia
synergists
vitamins
mineral substances
pectin complexes
дикорослі рослини
чорноплідна горобина
синергісти
вітаміни
мінеральні речовини
пектинові сполуки
дикорастущие растения
черноплодная рябина
синергисты
витамины
минеральные вещества
пектиновые соединения
кафедра гуманітарних дисциплін
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2012
Библиографическое описание: Simakhina, G. Biological value of aronia berries / G. Simakhina, N. Naumenko, S. Khalapsina // Ukrainian food journal. - К. : NUFT, 2012. - № 1. – C. 8-11.
Краткий осмотр (реферат): The article represents the results of experimental studies over aronia berries’ biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances. Therefore, using aronia berries in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of healthy food, proved scientifically, expedient technologically, and profitable economically. У статті наведено результати експериментальних досліджень біологічної цінності ягід чорноплідної горобини. Встановлено, що вони є багатим природним джерелом цілого комплексу біологічно активних сполук. Тому використання дикорослих ягід у технологіях нових харчових продуктів підвищеної біологічної цінності є науково обґрунтованим, технологічно доцільним і економічно вигідним шляхом розширення спектру продукції оздоровчої дії. В статье наведены результаты экспериментальных исследований биологической ценности ягод черноплодной рябины. Установлено, что они являются богатым природным источником целого комплекса биологически активных соединений. Поэтому использование дикорастущих ягод в технологиях новых пищевых продуктов – научно обоснованный, технологически целесообразный и экономически выгодный путь расширения спектра продукции оздоровительного действия.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/15304
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
UDC 664.pdf209,91 kBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback