Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27415
Title: Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини
Other Titles: Research quality indicators of plant extracts unconventional raw materials
Authors: Науменко, Ксенія Андріївна
Фролова, Наталія Епінетівна
Петруша, Оксана Олександрівна
Федоренко, Ольга Валеріївна
Naumenko, Ksenia
Frolova, Natalia
Petrusha, Oksana
Fedorenko, Olga
Keywords: екстракти
якість
показники якості
чорна смородина
горобина звичайна
харчова промисловість
extracts
quality
quality indices
black currant
rowanberry
food industry
кафедра експертизи харчових продуктів
Issue Date: 2015
Citation: Оцінка якості екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини / К. Науменко, Н. Фролова, О. Петруша, О. Федоренко // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2015. – № 4/10 (76). –С. 49–54.
Abstract: В статті наведено результати визначення органолептичних, фізико-хімічних показників якості та показників безпечності водно-спиртових екстрактів гілочок чорної смородини та горобини звичайної. Визначено вміст фенольних і ароматичних речовин в отриманих екстрактах та встановлено їх безпечність за вмістом токсичних елементів. Обґрунтовано перспективи використання екстрактів у технологіях харчових продуктів. The results of determination of organoleptic, physicochemical indicators of quality and safety indices of water-alcohol extracts of black currant and ashberry are given in the article. The content of phenolic and aromatic substances in the extracts obtained is determined and their safety in terms of the content of toxic elements is established. The prospects for the use of extracts in food technology have been grounded.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/27415
ISSN: 1729-3774
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
47685-97107-1-PB.pdf330.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.