Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Анотація

Стаття присвячена дослідженню процесу взаємовпливу різних модифікацій крохмалю на структурно-механічні властивості їх клейстерів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано реологічні показники сумішей зшитого та желюючого видів крохмалю. Зроблені висновки щодо можливості практичного застосування сумішей крохмалю у відповідності до їх модифікацій. This article is devoted to the research of the influence of the process of mutual influence of various starch modifications on the structural and mechanical properties of their gels. The rheological indices of mixtures of cross-linked and gelling starch species have been studied and scientifically substantiated. Conclusions regarding the possibility of practical application of mixture of starch according to its modification and origin have been made.

Опис

Ключові слова

модифікований крохмаль, клейстеризація, харчоконцентрати, реологія, набухання, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, modified starch, gelatinization, food concentrates, rheology, swelling

Бібліографічний опис

Пічкур, В. Я. Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю / В. Я. Пічкур, В. М. Ковбаса // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. - К. : НУХТ, 2013. – Ч. 1. - С. 199-201.