Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю
Дата
2013
ORCID
DOI
item.page.thesis.degree.name
item.page.thesis.degree.level
item.page.thesis.degree.discipline
item.page.thesis.degree.department
item.page.thesis.degree.grantor
item.page.thesis.degree.advisor
item.page.thesis.degree.committeeMember
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Стаття присвячена дослідженню процесу взаємовпливу різних модифікацій крохмалю на структурно-механічні властивості їх клейстерів. Експериментально досліджено та науково обґрунтовано реологічні показники сумішей зшитого та желюючого видів крохмалю. Зроблені висновки щодо можливості практичного застосування сумішей крохмалю у відповідності до їх модифікацій.
This article is devoted to the research of the influence of the process of mutual influence of various starch modifications on the structural and mechanical properties of their gels. The rheological indices of mixtures of cross-linked and gelling starch species have been studied and scientifically substantiated. Conclusions regarding the possibility of practical application of mixture of starch according to its modification and origin have been made.
Опис
Ключові слова
модифікований крохмаль, клейстеризація, харчоконцентрати, реологія, набухання, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів, modified starch, gelatinization, food concentrates, rheology, swelling
Бібліографічний опис
Пічкур, В. Я. Вивчення реологічних характеристик сумішей різних видів модифікованого крохмалю / В. Я. Пічкур, В. М. Ковбаса // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : тези 79 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів. - К. : НУХТ, 2013. – Ч. 1. - С. 199-201.