DSpace About DSpace Software
 

eNUFTIR >
Статті >
Статті >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28684

Название: Характеристика комплексу слизоутворюючих полісахаридів, екстрагованих з насіння льону
Другие названия: Характеристика комплекса слизеобразующих полисахаридов, экстрагированных из семян льна
Characteristics of the mucus polysacharides complex extracted from flax seeds
Авторы: Стеценко, Наталія Олександрівна
Краєвська, Світлана Петрівна
Stetsenko, Natalia
Kraevska, Svitlana
Ключевые слова: насіння льону
полісахариди
слиз
екстрагування
добавка
семена льна
полисахариды
слизь
экстрагирование
добавка
flax seed
polysaccharides
mucus
extraction
nutritional supplement
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2018
Издатель: ГО «Європейська наукова платформа»
Библиографическое описание: Стеценко, Н.О. Характеристика комплексу слизоутворюючих полісахаридів, екстрагованих з насіння льону / Н.О. Стеценко, С. П. Краєвська // ЛОГОS. Мистецтво наукової думки. – 2018. - №1. – С.165-168.
Краткий осмотр (реферат): У статті наведено характеристику якісного складу та кількісного вмісту слизу в насінні льону. Визначено вплив температури та тривалості екстрагування на вихід слизоутворюючих полісахаридів у водний розчин. Запропоновано спосіб вилучення та перероблення полісахаридів насіння льону з метою отримання харчової добавки з гелеутворюючими властивостями. В статье приведена характеристика качественного состава и количественного содержания слизи в семенах льна. Определено влияние температуры и продолжительности экстрагирования на выход слизеобразующие полисахаридов в водный раствор. Предложен способ извлечения и переработки полисахаридов семян льна с целью получения пищевой добавки с гелеобразующими свойствами. The article characterizes the qualitative composition and quantitative content of mucus in the flax seeds. The effect of temperature and duration of extraction on the amount of mucus-forming polysaccharides in an aqueous solution is determined. The method of extraction and processing of flax polysaccharides is proposed for the purpose of obtaining a nutritional supplement with gel-forming properties.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/28684
ISSN: 2617-7064
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Logos1.pdf14,55 MBAdobe PDFView/Open
View Statistics

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback