Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/464
Title: Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування
Other Titles: Bioantioxydants as the necessary components of healthy food
Authors: Сімахіна, Галина Олександрівна
Simahina, Galina
Keywords: вільні радикали
перекисне окислення ліпідів
окислювальний стрес
антиоксиданти
антирадикальна активність
рослинна сировина
lipids
biomembranes
antioxidants
free radicals
peroxides
free radical oxidation
липиды
биомембраны
антиоксиданты
свободные радикалы
перекиси
свободнорадикальное окисление
кафедра технології оздоровчих продуктів
Issue Date: 2008
Citation: Сімахіна, Г. О. Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. – 2008. – № 25. - С. 104-106.
Abstract: З’ясовано сучасні тенденції у системі захисту біологічних структур, передусім тканинних ліпідів, від ушкоджуючої дії вільних радикалів та перекисів і добору природних рослинних компонентів для створення нових оздоровчих продуктів антиоксидантної дії.
Выяснено современные тенденции в системе защиты биологических структур, прежде тканевых липидов, от повреждающего действия свободных радикалов и перекисей и отбора природных растительных компонентов для создания новых оздоровительных продуктов антиоксидантного действия.
There are elucidated the main tendencies in the system of biological structures’ (particularly the tissue lipids) protection from the harmful influence of free radicals and peroxides, and in the choice of natural plant components for creating the new healthy foodstuff with antioxidant action.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/464
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
biooxidants.pdf163.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.