Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування

Ескіз

Дата

2008

ORCID

DOI

item.page.thesis.degree.name

item.page.thesis.degree.level

item.page.thesis.degree.discipline

item.page.thesis.degree.department

item.page.thesis.degree.grantor

item.page.thesis.degree.advisor

item.page.thesis.degree.committeeMember

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

З’ясовано сучасні тенденції у системі захисту біологічних структур, передусім тканинних ліпідів, від ушкоджуючої дії вільних радикалів та перекисів і добору природних рослинних компонентів для створення нових оздоровчих продуктів антиоксидантної дії. There are elucidated the main tendencies in the system of biological structures’ (particularly the tissue lipids) protection from the harmful influence of free radicals and peroxides, and in the choice of natural plant components for creating the new healthy foodstuff with antioxidant action.

Опис

Ключові слова

вільні радикали, перекисне окислення ліпідів, окислювальний стрес, антиоксиданти, антирадикальна активність, рослинна сировина, lipids, biomembranes, antioxidants, free radicals, peroxides, free radical oxidation, кафедра технології оздоровчих продуктів

Бібліографічний опис

Сімахіна, Г. О. Біоантиоксиданти – необхідні компоненти оздоровчого харчування / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. – 2008. – № 25. - С. 104-106.

Колекції

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced