Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6739
Title: Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива
Other Titles: Improving the storage technology of hops in brewing
Authors: Ляшенко, Микола Іванович
Проценко, Лідія Василівна
Мелетьєв, Анатолій Євгенович
Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
Lyashenko, Nikolai
Protsenko, Lidia
Meletyev, Anatoly
Litvynchuk (Vorontsova), Svitlana
Keywords: хміль
індекс старіння
альфа-кислоти
м’які смоли
ефірна олія
хмель
индекс старения
альфа-кислоты
мягкие смолы
эфирное масло
oxidation index
alpha-acids
hop
soft pitches
ethereous oils
кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства
кафедра фізики
Issue Date: 2006
Citation: Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива / О. О. Венгер, М. І. Ляшенко, Л. В. Проценко, та ін. // Наукові праці НУХТ. – 2006. – № 18. – С. 46–49.
Abstract: Наведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання. Приведены результаты исследований влияния срока и условий хранения прессованного хмеля зарегистрированных сортов на состав горьких веществ, индекса старения и эфирных масел. Определено, что в процессе хранения хмеля при температурном режиме +2...+4 °С, можно в 2–4 раза уменьшить потери горьких веществ и в 2 раза – эфирного масла, в результате чего повысится качество хмеля в процессе хранения.
The results of researches of influence of term as well as storage conditions of pressed hop of registered sorts to the content of bitter substances, oxidation index and ethereous oils have given. It has been proven the reduction of bitter substances losses during hop storage in temperature interval +2...+4 °С in 2–4 times and ethereous oils – in 2 times. As result the quality of hop improves during storage.
URI: http://dspace.nuft.edu.ua/jspui/handle/123456789/6739
Appears in Collections:Статті

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Untitled.FR14.pdf3.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.