Перегляд за Автор "Іващенко, Катерина Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз причин та заходів попередження утворення токсинів C. Botulinum в консервованих продуктах протягом усього виробничого циклу(Іващенко, К. Ю. Аналіз причин та заходів попередження утворення токсинів C. Botulinum в консервованих продуктах протягом усього виробничого циклу / К. Ю. іващенко, Л. О. Стоянова, О. О. Красуля // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 5. – С. 135–142., 2019) Іващенко, Катерина Юріївна; Стоянова, Людмила Олександрівна; Красуля, Олена ОлександрівнаВ статті досліджено та узагальнено інформацію про випадки ботулінічних отруєнь, особливості бактерій C. botulinum, способи зберігання та перероблення сировини на харчові продукти, що дало змогу виділити найбільш небезпечні, з точки зору ботулінічних отруєнь, продукти. Із застосуванням логіко-аналітичного методу проаналізовано вітчизняні та закордонні публікації, власні дослідження, систематизовано та узагальнено вимоги щодо санітарного стану виробництва та загального принципу обробки бутулінонебезпечної сировини, охарактеризовано вплив процедур систем менеджменту безпечності харчових продуктів на підвищення якості продукції. The article investigates and summarizes information on cases of botulinum poisoning, features of C. botulinum bacteria, methods of storage and processing of raw materials for food, which made it possible to identify the most dangerous products from the point of view of botulinum poisoning. Using the logic-analytical method, the analysis of domestic and foreign publications, own research, systematized and summarized the requirements for the sanitary status of production and the general principle of processing butulin-hazardous raw materials, characterized the impact of procedures of food safety management systems on improving the quality of products.Документ Огляд причин утворення токсинів C. Botulinum в консервованих продуктах(Іващенко, К. Огляд причин утворення токсинів C. Botulinum в консервованих продуктах / К. Іващенко, О. Красуля // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів VIІI Міжнародної науково-технічної конференції, 5-6 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 328-330, 2019) Іващенко, Катерина Юріївна; Красуля, Олена ОлександрівнаДля профілактики виникнення токсинів C. Botulinum, крім основних, загальноприйнятних правил санітарії та гігієни, необхідно суворо дотримуватись науково обґрунтованих технологічних параметрів, не допускати до виробництва нестерилізованої продукції сировини, підозрілої щодо токсиноутворення, контролювати наявність спор мезофільних анаеробних мікроорганізмів. To prevent the occurrence of C. Botulinum toxins, in addition to the basic, generally accepted rules of sanitation and hygiene, it is necessary to strictly adhere to scientifically sound technological parameters, to prevent the production of unsterilized raw materials suspected of toxin formation, to control spores of mesophilic anaerobic microorganisms.Документ Удосконалення технології гомогенізованих фруктових продуктів з використанням гідродинамічного оброблення(2015) Іващенко, Катерина ЮріївнаДисертаційну роботу присвячено удосконаленню технології виготовлення гомогенізованих фруктових продуктів за рахунок використання гідродинамічного оброблення. В якості основного обладнання для проведення процесів подрібнення, гомогенізації та температурного оброблення сировини запропоновано гідродинамічні кавітаційні установки статичного типу періодичної дії типу ТЕК-СМ, розроблені в НВПП «Інститут «ТЕКМАШ» (Херсон) під керівництвом к.т.н. Осіпенко С. Б. Розроблено методики розрахунку окремих показників роботи установок для проведення технологічних та проектно-конструкторських розрахунків при розробці нових видів продуктів та створенні дискретно-безперервних технологічних ліній виробництва фруктів гомогенізованих. The work devoted to improving the technology of homogenized fruit products. By hydrodynamic processing of plant raw materials were obtained homogenized products. As the main process equipment for crashing, homogenization and heat processing of raw materials have been proposed hydrodynamic cavitation installations of static type of periodic action of type TEK-SM. Installations have been developed in SPPE “Institute” TEKMASH” (Kherson), under the direction of Dr. Osipenko S. In order to ensure necessary characteristics of the finished product have been investigated parameters of such installations. For the theoretical determination of the duration of treatment, which is needed for different kinds of raw materials have been proposed methodology for calculating of some values of operation of equipment.