Перегляд за Автор "Абовян, Софія Олегівна"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Антоціани рослинної сировини та їх вплив на організм людини(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаПроаналізовано плодово-ягідну та овочеву сировину з високим вмістом антоціанів. Лідерами є: чорниця, ожина, лохина, чорноплідна горобина, шовковиця, журавлина, чорна смородина, вишня, малина, виноград (темних сортів), баклажани, буряк, томати, капуста червоноголова, червоний перець, салат листовий (червонолистний). З метою забезпечення добової потреби організму в антоціанах, необхідно вживати овочі та ягоди як у свіжому вигляді, так і продукцію, виготовлену на їх основі.Документ Дослідження процесу в’ялення ляща звичайного(2020) Абовян, Софія Олегівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир ПавловичВ роботі розглядається питання щодо удосконалення технології в’ялення ляща звичайного. Встановлено що найвища швидкість в’ялення ляща становить перші чотири години, а додаванням коріандру до маринаду покращує його смакові. This paper addresses the issue of improving the bream technology of common bream. It is found that the highest rate of bream breeding is the first four hours, and adding coriander to the marinade improves its taste.Документ Можливості використання лаврової вишні у виробництвах консервованих продуктів(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Абовян, Софія ОлегівнаЛаврова вишня - нетрадиційна сировина, яка багата на біологічно активні речовини, а саме антоціани та фенольні сполуки. Доведено, що висока харчова та біологічна цінність в поєднанні з хорошими органолептичними показниками роблять ягоди лаврової вишні цінною сировиною для виробництва консервованих продуктів.Документ Перспективи використання рибної сировини для створення раціонів збалансованого харчування українців(2019) Абовян, Софія Олегівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Шутюк, Віталій ВолодимировичУ роботі розглянуто аналіз досліджень ринку рибної сировини, ассортименту рибної продукції України. Висвітлені перспективні напрями технологій рибних харчових продуктів для забезпечення населення повноцінними харчовими продуктами. The analysis of the research of the market of fishery raw materials, the range of fishery products of Ukraine is considered in the work. The perspective directions of fishery food technologies for providing the population with high-grade food products are highlighted.Документ Перспективи отримання антоціанових барвників для харчової промисловості(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Абовян, Софія ОлегівнаУ статті розглянуто поняття «харчові добавки». Особливе місце серед харчових добавок посідають барвники, які використовуються у різних галузях харчової промисловості. Харчові барвники поді-ляють на натуральні, синтетичні та неорганічні. Нині спектр синтетичних барвників досить широкий на противагу натуральним. Метою роботи було узагальнення науково-технічної інформації щодо перспектив-ної сировини для одержання натуральних харчових барвників – антоціанів, аналіз технологій її перероблення.Документ Розроблення технології рибних рублених напівфабрикатів підвищеної харчової цінності(2021) Абовян, Софія ОлегівнаДокумент Сріблястий карась як сировина для напівфабрикатів(2020) Абовян, Софія Олегівна; Іванишина, Катерина Миколаївна; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ тезах розглянуто можливість використання сріблястого карася як сировину для напівфабрикатів За даними хімічного складу встановлено можливість направлення карася сріблястого довжиною незалежно від сезону його вилову на отримання ферментованого фаршу. The thesis considers the possibility of using silver crucian as a raw material for semi-finished products According to the chemical composition, the possibility of directing the crucian silver length, regardless of the season of its capture to obtain fermented mince.Документ Удосконалення технології в’ялення ляща звичайного(2020) Абовян, Софія Олегівна; Гапон, Марина Михайлівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Євчук, Яна ВалеріївнаВ роботі розглядається питання щодо удосконалення технології в’ялення ляща звичайного. Встановлено що найвища швидкість в’ялення ляща становить перші чотири години, а додаванням коріандру до маринаду покращує його смакові. This paper addresses the issue of improving the bream technology of common bream. It is found that the highest rate of bream breeding is the first four hours, and adding coriander to the marinade improves its taste.