Перегляд за Автор "Волощенко, Тетяна Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Використання макухи ріпаку в технології хліба з суцільнозмеленого зерна пшениці(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Волощенко, Тетяна ОлександрівнаОдним із напрямів поліпшення структури харчування населення країни є використання у виробництві хлібобулочних виробів нетрадиційної сировини, що містить значну кількість легкозасвоюваних білків, вітамінів і мінеральних речовин. До такої сировини відноситься макуха ріпаку і отримане з неї борошно. Хлібні вироби з суцільнозмеленого зерна пшениці мають більш цінний хімічний склад ніж вироби із сортового борошна, але не достатньо збалансовані за вмістом білка. В роботі досліджено вплив білкового борошна з макухи ріпаку на показники технологічного процесу та якість хліба із суцільнозмеленого зерна пшениці. Using of unconventional raw material with high content of easy digestible proteins, vitamins and mineral substances in bread is one of the direction of population nutrition improving. The rape cake and meal obtained from it belongs to such raw material. Bread from whole-milled wheat grain has more valuable chemical content relatively to bread from high quality meal but it is not enough balanced in protein content. Influence of protein meal from rape cake on the technological parameters and quality of bread from whole-milled wheat grain was studied in this work.Документ Глюкозинолати та фенольні речовини в макусі сучасних сортів ріпаку(2015) Волощенко, Тетяна Олександрівна; Ластовецька, А. В.Метою нашої роботи було дослідження вмісту сполук вторинних метаболітів в ріпаковій макусі.Об’єктом досліджень було обрано макуху після холодного пресування, озимого та ярового ріпаку селекції фірми Лембке (Німеччина), що відноситься до «00» гібридів ріпаку. Для порівняння в дослідженнях використовували соєве борошно. The aim of our work was to study the content of secondary metabolites of compounds in rapeseed makusi.Ob'yektom research was chosen meal after cold pressing, winter and spring oilseed rape breeding company Lembke (Germany), referring to "00" hybrid canola. For comparison, in studies using soy flour.Документ Дослідження впливу ріпакового борошна на якість та поживну цінність затяжного печива(2015) Петренко, Микола Миколайович; Волощенко, Тетяна Олександрівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Дорохович, Антонелла МиколаївнаВ матеріалах розглядаються шляхи використання ріпакового борошна у якості збагачувача для борошняних кондитерських виробів, зокрема затяжного печива. Наведено дослідження фракційного та амінокислотного складу ріпакового борошна, а також результати досліджень його впливу на якість емульсії, тіста та готового затяжного печива. Затяжне печиво з внесенням ріпакового борошна має дієтично-функціональне призначення і збагачене білками та харчовими волокнами. In the files examined ways of using rape as enriches flour for pastry products, including protracted cookies. An investigation and fractional amino acid composition of rape meal and the results of studies of its impact on the quality of emulsion dough and finished cookies protracted. Protracted cookies with flour making rape a dietary-functionality and enriched with protein and dietary fiber components.Документ Дослідження функціонально-технологічних властивостей білкового борошна з макухи ріпаку(2014) Носенко, Тамара Тихонівна; Волощенко, Тетяна ОлександрівнаФункціонально-технологічні властивості продуктів переробки, перш за все, залежать від хімічного складу сировини, з якої його отримують. У свою чергу хімічний склад ріпакової макухи залежить не тільки від грунтово-кліматичних умов та сорту перероблюваної культури, але і від технологічних схем вилучення олії. Тому ми використовували насіння ріпаку сучасної селекції, яке відноситься до типу «00». Макуху отримували після холодного пресування насіння, щоб зберегти її високу біологічну цінність. Functional properties of processing products depends first of all from the chemical composition of raw materials for their obtaining. In turn, chemical composition of rape cake depends not only from the soil and climate condition if growing and variety, but from oil extraction technology. That is why the rape seeds of modern selection and «00» type were used in our work. For preserving the biological value of cake the seeds were processed by cold pressing.Документ Косметична олія для очищення шкіри(2015) Носенко, Тамара Тихонівна; Волощенко, Тетяна Олександрівна; Сідоренко, Таїсія ВасилівнаПроведені дослідження по створенню косметичної олії для очищення шкіри, зокрема, створення композиції з рослинних олій із урахуванням фізіологічної дії рослинних олій, їх жирнокислотного складу, рекомендованих співвідношень жирних кислот. Розроблено рецептури жирових композицій максимально наближені до рекомендованого співвідношення жирних кислот (олеїнова : лінолева, лінолева : ліноленова) для різних типів шкіри. В рецептурах косметичного засобу використано олію із насіння бузини, одержану в лабораторних умовах, яка є цінним джерелом поліненасичених жирних кислот та каротиноїдів. Визначено вміст каротиноїдів у косметичній олії. Researching for creation of cosmetic oil for skin cleaning was carried out in this work. In particular, vegetable oil compositions were created on the basis of their physiological effect, fatty acids composition and recommended ratio of main fatty acids. Designed formulations of fat compositions maximally approximated to recommended ratios of main fatty acids (oleic : linoleic, linoleic : linolenic). The main oils for dry skin were sunflower higholeic oil, containing about 84 % oleic acid, and rape oil which contains α-linolenic acid. Apricot and grape seed oil, jojoba and almond oils were predominated in fat formulations for normal skin type. The laboratory obtained oil from Sambucus nigra seeds was also included in oil compositions. It was abounded on polyunsaturated fatty acids – linoleic and α-linolenic acid. The content of carotenoids was determined in cosmetic compositions too. These pigments increase the regeneration of skin epithelium due to their antioxidant properties. The sources of carotenoids in designed formulations were Sambucus and rape oils. Thus, the formulations of new cosmetic oils that can be used for skin cleaning were designed in this study.Документ Розроблення рецентури косметичної олії для очищення шкіри(2015) Носенко, Тамара Тихонівна; Сідоренко, Таїсія Василівна; Волощенко, Тетяна ОлександрівнаРослинні олії незамінний натуральний компонент у косметичних засобах. В таких оліях міститься комплекси вітамінів, фосфоліпідів, восків, антиоксидантів, жирних кислот, біологічно активних речовин, та інших корисних компонентів, необхідних для шкіри. Ненасичені жирні кислоти використовуються шкірою для побудови ліпідного бар'єру. Vegetable oils irreplaceable natural ingredients in cosmetics. In these oils contain complex vitamins, phospholipids, waxes, antioxidants, fatty acids, bioactive substances and other useful components required for the skin. Unsaturated fatty acids are used to build skin lipid barrier.Документ Технологія переробки насіння ріпаку сучасної селекції(2017) Волощенко, Тетяна ОлександрівнаДисертацію присвячено вирішенню науково-практичного завдання удосконалення технології переробки насіння ріпаку з метою одержання олії підвищеної біологічної цінності та харчового частково знежиреного ріпакового борошна, розробленню рекомендацій щодо їх використання. Розроблено технологію фракціонування ріпакової макухи з одержанням харчового та кормового ріпакового борошна, перевірено одержані продукти на токсичність, визначено хімічний склад та біологічну цінність, розраховано собівартість виробництва харчового ріпакового борошна, рентабельність і роздрібну ціну, підтверджено доцільність використання ріпакового борошна для збагачення харчових продуктів. Розроблено рецептури хліба з підвищеною біологічною цінністю з суцільнозмеленого зерна пшениці з доданням ріпакового харчового борошна. Розроблено рецептуру сосисок з м’ясом індика та білковим ріпаковим борошном. Досліджено хімічний склад, біологічну цінність та антиокислювальну здатність пресової ріпакової олії, розроблено рекомендації щодо її використання. Розроблено рецептури косметичної олії для очищення різних типів шкіри, розраховано вміст базових олій в композиції для косметичної олії за жирнокислотним складом. Розраховано економічну ефективність впровадження наукової розробки у виробництво. Розроблено нормативні документи на харчове ріпакове борошно та пресову ріпакову харчову олію. Пріоритетність досліджень підтверджено 3 патентами України на корисну модель. Thesis is devoted to solving scientific and practical problems of improving of rapeseed processing technology in order to obtain oil with enhanced biological value and semi-skimmed rapeseed meal, the development of recommendations for their use. The fractionation technology of rapeseed cake was developed and food and feed rapeseed meal was obtained. Toxicity of obtained products were tested, chemical composition and biological value were defined, cost of production of rapeseed meal, profitability and retail price were calculated, the usefulness of rapeseed meal for food fortification was confirmed. Recipies of high biological value bread with whole grain wheat flour and rapeseed meal and sausages with turkey meat and rapeseed protein meal were created. The chemical composition biological value and antioxidation capacity of press rapeseed oil were studied and recommendations on its use have been developed. Cosmetic oil formulations were designed for cleansing of different types of skin. Content of base oils in cosmetic compositions were calculated for optimization of fatty acid composition. costeffectiveness of the obtained results implementation to production was calculated. The normative documents on food rapeseed meal and rapeseed edible oil pressing were developed. Priority of studies were confirmed by 3 patents of Ukraine for utility model.