Перегляд за Автор "Гуленко, Анастасія Михайлівна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення впливу шроту насіння соняшника на структурні показники тіста і фізико-хімічні показники здобного печива(2021) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Гуленко, Анастасія МихайлівнаВ статті наведено результати досліджень щодо застосування шроту насіння соняшника в технології здобного печива. Встановлено, що застосування шроту у кількості до 10% спричиняє збільшення граничної напруги зсуву тіста на 21…23%, застосування шроту в кількості 20% до 60%. Намочуваність здобного печива з шротом насіння соняшника дещо нижча в порівнянні з контролем. Міцність збільшується, що ймовірно можна пояснити збільшенням кількості білка та харчових волокон в його складі. The article presents research results on the usage of sunflower seed meal in the technology of butter cookies. It is established that meal usage in the amount of up to 10% causes an increase in the ultimate shear stress of the dough by 21… 23%, the meal usage in the amount of 20% to 60%. The wettability of butter cookies with sunflower seed meal is slightly lower compared to the control. Strength increases, which can probably be explained by an increase in the amount of protein and dietary fiber in its composition.Документ Визначення можливості застосування шроту з насіння соняшника при виготовленні здобного печива(2019) Дорохович, Вікторія Віталіївна; Гуленко, Анастасія МихайлівнаНаведено результати визначення органолептичних та фізико-хімічних показників здобного печива з дозуванням шроту насіння соняшника в кількості 5 %, 10 % і 20% від маси пшеничного борошна. The results of determination of sensory and physico-chemical parameters of cookies with the dosage of sunflower seeds grist in the amount of 5%, 10%, 20% by weight of wheat flour are presented.Документ Дослідження спектрів інфрачервоного відбивання різних видів борошна та виготовлення експериментальних зразків печива(2015) Бачинська, Яна; Варчук, Аліна; Гуленко, Анастасія Михайлівна; Носенко, Тамара Тихонівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичПроведений якісний аналіз спектрів відбивання дає можливість встановити аналітичні області, за якими слід проводити кількісний аналіз досліджуваних різних видів борошна і визначати в зразках вологість, вміст білків, ліпідів, вуглеводів, різних цукрів і т.д. Але для точного визначення вище згаданих параметрів необхідно мати десятки еталонних зразків і знайти добру кореляцію між кількістю окремих компонентів в багатокомпонентних однорідних зразках і інтенсивністю дифузного відбивання світла в аналітичних областях спектра. A qualitative analysis of the reflection spectra provides an opportunity to establish analytical areas on which a qualitative analysis of the various types of flour should be carried out and determine the moisture content, proteins, lipids, carbohydrates, different sugars, etc. in the samples. But to accurately determine the above parameters, dozens of reference samples must be found and a good correlation between the number of individual components in multicomponent homogeneous samples and the intensity of diffuse reflection of light in the analytical regions of the spectrum should be found.