Перегляд за Автор "Дербугова, Галина Любомирівна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження впливу НВЧ-оброблення на термін придатності гарбузової та горіхової олії(2014) Королюк, Тамара Андріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Дербугова, Галина ЛюбомирівнаБуло проведено дослідження жирнокислотного складу, визначення пероксидного і кислотного чисел олії насіння гарбуза та волоського горіха, які піддавали НВЧ-обробленню, порівняно з необробленими оліями. На основі зміни пероксидного та кислотного чисел у процесі зберігання олії встановлено період індукції та термін придатності олії. Результати досліджень показали, що НВЧ-оброблення олії несуттєво впливає на жирнокислотний склад і термін придатності олії. Також було встановлено, що гарбузова олія є більш стійкою до окиснення, ніж горіхова. The investigations of pumpkin seed and walnut oil fatty acid composition, peroxide and acid value were carried out for microwave treated in comparison with untreated oil samples. The induction time and shelf life of the oils were estimated on the base of peroxide and acid value shift during storing of the oils.The research data showed insignificant impact of microwave treatment on the fatty acid composition as well as on the shelf life of the oils. Besides, pumpkin seed oil was found to be more resistant to oxidation than walnut oil.Документ Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі(2012) Манк, Валерій Веніамінович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Дербугова, Галина Любомирівна; Заєць, ЄвгенНаведено результати наукових досліджень проблеми застосування електро-магнітного поля надвисокої частоти (НВЧ) в технології олії волоського горіха. Жирнокислотний склад олії до і після оброблення в НВЧ-полі визначений методом газової хроматографії. Fatty acid composition of walnut oil is presented for cold-pressed oil in comparison to cold-pressed oil processed with use of ultra-high frequent (UHF) electro-magnetic field for pre-treatment of kernels. Content of fat acids was assessed by method of gas chromatography. Use of High-efficiency capillary column allowed identifying 26 fat acids and their isomers. On the base of experimental data about fatty acid composition biological value of the oil was assessed. Researches of fatty acid composition of cold-pressed walnut oil with and without UHF-treatment of kernels testified that UHF electro-magnetic field application practically did not influence on quality and quantitative composition of fat acids being in walnut oil. Total saturated fat acids content diminished while unsaturated fat acids content increased insignificantly. The correlation of fatty acids in researched samples of oil is close to the ideal fat.Документ Спосіб визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій (Патент на корисну модель № 77689)(2013) Пелехова, Любов Сергіївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Дербугова, Галина ЛюбомирівнаПатент на корисну модель. Спосіб визначення загальної антиоксидантної активності рослинних олій. Useful model patent. Method for determination of total antioxidant activity of plant oils.Документ Спосіб отримання олії з волоських горіхів (Патент на винахід № 108151)(2015) Іванов, Сергій Віталійович; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Манк, Валерій Веніамінович; Дербугова, Галина ЛюбомирівнаСпосіб отримання олії з волоських горіхів відрізняється тим, що м'ятку зволожують водяною парою до вологості 7,2…9,8 %, далі проводять оброблення м'ятки в електромагнітному полі надвисокої частоти потужністю 720…900 Вт протягом 5…15 хв. Method of obtaining oil from walnuts different in that oil seed is moistened by water vapor to the moisture 7.2...9.8 %, then it is carried out processing of oil seed in the electromagnetic field of ultrahigh frequency with power of 720…900 W for 5...15 minutes.Документ Спосіб отримання олії з волоських горіхів (Патент на корисну модель № 87957)(2014) Іванов, Сергій Віталійович; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Дербугова, Галина Любомирівна; Манк, Валерій ВеніаміновичСпосіб отримання олії з волоських горіхів відрізняється тим, що м'ятку зволожують водяною парою до вологості 7,2…9,8 %, далі проводять оброблення м'ятки в електромагнітному полі надвисокої частоти потужністю 720…900 Вт протягом 5…15 хв. Method of obtaining oil from walnuts different in that oil seed is moistened by water vapor to the moisture 7.2...9.8 %, then it is carried out processing of oil seed in the electromagnetic field of ultrahigh frequency with power of 720…900 W for 5...15 minutes.Документ Характеристика жирнокислотного складу олії насіння гарбуза, отриманої з НВЧ-обробленням сировини(2013) Дербугова, Галина Любомирівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Манк, Валерій ВеніаміновичЗ метою перевірки впливу НВЧ-поля на вміст ненасичених жирних кислот було порівняно жирнокислотний склад обробленого і контрольного зразків гарбузової олії. With the aim of verification of influence of NHS-pre-treatment on content of the nonsaturated fat acids it was comparatively fatts composition of treat and control standards of pumpkin oil.