Перегляд за Автор "Задесенська, Ілона Валеріївна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Антиоксиданти фенольної природи як збагачувачі у технологіях функціональних харчових продуктів(2023) Стеценко, Наталія Олександрівна; Задесенська, Ілона ВалеріївнаЯк потенційні функціональні інгредієнти для подолання та зменшення наслідків окислювального стресу можна розглядати біоантиоксиданти. Крім оздоровчих ефектів, введення біоантиоксидантів у харчові середовища забезпечує попередження їх окисного псування, зниження втрат, збільшення термінів придатності та випуск високоякісних виробів, які здатні зберігати протягом досить тривалого часу характерні особливості, властиві свіжим, повноцінним якісним продуктам. Широкий спектр антиоксидантів фенольної природи та різноманіття натуральної рослинної сировини, яка є джерелом таких речовин, створює перспективи розширення асортименту функціональних харчових продуктів антиоксидантної дії, до рецептур яких можуть бути внесені порошки, екстракти, пасти та інші види добавок з вмістом фенольних сполук.Документ План локалізації і ліквідації аварій та їх наслідків на об’єктах підвищеної небезпеки(2023) Задесенська, Ілона Валеріївна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна ОлегівнаУ роботі проаналізовано питання експлуатації, ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки (ОПН) на харчових підприємствах України, які на сьогодні є досить актуальним. Експлуатація ОПН становить потенційну небезпеку, оскільки при порушенні нормальних умов їх експлуатації або при зберіганні хімічно-небезпечних речовин вони можуть нанести значних збитків населенню, довкіллю, матеріальним цінностям тощо.Документ Показники обізнаності та усвідомлення здобувачами НУХТ факторів ризику хронічних неінфекційних захворювань(2022) Башта (Шеремет), Алла Олексіївна; Задесенська, Ілона Валеріївна; Федько, Світлана ОлександрівнаБез сумніву, покращення обізнаності та усвідомлення молоддю небезпеки факторів ризику розвитку ХНІЗ може стати вагомою складовою профілактичних заходів. Тому одним з важливих завдань підготовки здобувачів у вищих навчальних закладах має бути формування в них культури здорового способу життя, засвоєння основних знань щодо факторів ризику розвитку ХНІЗ. Undoubtedly, improving youth awareness and awareness of the dangers of risk factors for the development of chronic non-infectious diseases can become an important component of preventive measures. Therefore, one of the important tasks of training applicants in higher educational institutions should be the formation of a culture of a healthy lifestyle in them, assimilation of basic knowledge about risk factors for the development of chronic non-infectious diseases.Документ Сиркова маса з антиоксидантними та синбіотичними властивостями(2024) Задесенська, Ілона Валеріївна; Стеценко, Наталія ОлександрівнаДля створення сирковї маси оздоровчої дії запропоновано ввести до її складу закваску пробіотичних мікроорганізмів, а також збагатити продукт пребіотиками – сиропом лактулози та харчовими волокнами ягід смородини. Консистенція продукту буде забезпечена додаванням агар-агару. Обрані види сировини будуть не лише підвищувати вміст харчових волокон у сирковому десерті, а й збагачувати його вітамінами, мінеральними речовинами та антиоксидантами, забезпечувати привабливі сенсорні показники. Включення збагаченої сиркової маси до раціону харчування може бути корисним для підтримки здоров'я шлунково-кишкового тракту, зміцнення імунної системи та поліпшення загального стану організму