Перегляд за Автор "Заславський, Аркадій Ісакович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Абсорбційні холодильні машини в системах теплохолодопостачання підприємств різних галузей промисловості та СКП(2008) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир Іванович; Заславський, В. А.В даній статті, яка є консультативною, автори пропонують читачам ознайомитись з одним із перспективних напрямків утилізації теплоти відхідних теплових потоків промислових підприємств шляхом впровадження енергозберігаючої технології на основі застосування сучасних абсорбційних холодильних машин.Документ Використання відхідної теплоти пароповітряної суміші із пароварочних камер ковбасного виробництва(2006) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир Іванович; Рябчук, Олександр МиколайовичПароварочні камери для термічної обробки варено-копчених ковбасних виробів є джерелом значної кількості відхідної теплоти, яка належним чином не використовується. Відпрацьована пароповітряна і димова суміш,що викидається в атмосферу,має порівняно низькі параметри-температуру в межах 50-60оС і відносну вологість 50-80 %. Крім того, ця суміш газів містить в собі домішки жиру, а також дьоготь, сажу, фенол та інші сполуки з неприємним запахом в аерозольній формі, що приводить до забруднення навколишнього середовища. Запропоновано спосіб утилізації теплоти пароповітряної і димової суміші, що відводиться із пароварочних камер і більш досконалий метод очищення газів, які викидаються в атмосферу. Steam cabinets for thermal processing of cooked and smoked sausages generate a significant quantity of waste heat, which is not properly used. The spent air-steam mixture and smoke which is injected into the atmosphere, has a lower characteristics - temperature within the 50-60 оС and relative humidity of 50-80%. Moreover, this gas mixture contains residual stocks of fats and tar, soot black, phenol and other compounding with an unpleasant odor in spray form, which leads to environmental pollution. As suggested a method of wastage recovery air-steam mixture and smoke, which is derived from steam cabinets and a greatly improved method of purification gases emitted into the environment.Документ До питання зменшення витрат енергоносіїв у камерах сушіння сировялених і сирокопчених ковбас м’ясопереробного підприємства(2006) Заславський, Аркадій Ісакович; Засядько, Ярослав Іванович; Павелко, Володимир ІвановичВиконано аналіз роботи систем кондиціювання повітря (СКП) в камерах сушіння сиров'ялених і сирокопчених ковбас м’ясопереробного виробництва і на його підставі розроблено комплекс заходів щодо підвищення економічності експлуатації енергетичних установок СКП. The authors of this publication have made an analysis of the air conditioning systems operation in the uncooked jerked sausage drying rooms, and worked out a package of measures to increase the equipments economical operation.Документ Дослідження впливу деяких технологічних факторів на тривалість процесу термічної обробки ковбасних виробів(2011) Павелко, Володимир Іванович; Соколенко, О. Ю.; Заславський, Аркадій ІсаковичНаведені результати аналітичного дослідження впливу діаметра і довжини ковбасного виробу (батона) на тривалість процесу термообробки і, відповідно, на витрату теплоти (пари) для термокамер ковбасного виробництва. Розроблений алгоритм теплового розрахунку установки для термічної обробки варених і варено-копчених ковбасних виробів, який дозволяє визначити витрату теплової енергії на процеси підсушування, підсмажування і варки ковбасних виробів в залежності від зміни технологічних факторів, що впливають на вищевказані процеси. There are results of analytical research of influence of diameter and length of sausage product (baton) on continuance of thermal process and according to the spending heat for thermal camera of sausage industry. Algorithm of thermal calculation of plant for thermal processing for boiled and boiled-smoked sausages was developed, which can determine the number of using thermal energy for drying, frying and boiling process according to the changing technological factors, which make affect to those process.Документ Енергозбереження в м’ясопереробній галузі промисловості(2011) Павелко, Володимир Іванович; Засядько, Ярослав Іванович; Заславський, Аркадій Ісакович; Рябчук, Олександр МиколайовичРозглянуті питання практичного використання деяких заходів щодо енергозбереження в м’ясопереробній галузі промисловості.Документ Математичне моделювання процесу термічної обробки м’ясних виробів(2016) Грибков, Сергій Віталійович; Павелко, Володимир Іванович; Заславський, Аркадій Ісакович; Дмитренко, Дар'я СергіївнаУ статті здійснено математичне моделювання процесів нагрівання і варки м’ясних (ковбасних) виробів під час термічної обробки їх у пароварочних камерах (термокамерах) м’ясопереробних підприємств. Процес термічної обробки м'ясних виробів був розділений на три етапи, для кожного з яких тривалість була визначена шляхом аналітичного розв’язання рівняння перенесення теплоти для ковбасного виробу конкретної форми. Створену математичну модель пропонується впровадити у методику теплового (конструктивного) розрахунку названих вище термокамер. The article deals with the mathematical modeling of heating and cooking of meat (sausage) products during thermal treatment of them in steam-fired cabinets (thermocouples) of meat processing enterprises. The process of heat treatment of meat products was divided into three stages, for each of which the duration was determined by analytically solving the equation of transfer of heat for a sausage product of a particular form. The created mathematical model is proposed to introduce in the method of thermal (constructive) calculation of the above-mentioned thermocameras.Документ Про зменшення витрати енергоносіїв на м’ясопереробних підприємствах України(2014) Заславський, Аркадій Ісакович; Павелко, Володимир Іванович; Горобець, Юлія СергіївнаНаведені заходи щодо зменшення використання паливно-енергетичних ресурсів на м’ясопереробних підприємствах України. Given activities to reduce the use of energy resources at meat processing plants in Ukraine.Документ Шляхи економії паливно-енергетичних ресурсів на м’ясопереробних підприємствах(1993) Заславський, Аркадій Ісакович; Павелко, Володимир Іванович; Поржезінський, Юрій ГеоргійовичВпровадження запропонованих авторами заходів суттєво зменшує споживання теплової і електричної енергії на м’ясопереробних підприємствах. Економія від впровадження цих заходів може становити щороку до 2 відсотків від загальної витрати палива на підприємствах м’ясопереробної галузі.