Перегляд за Автор "Коваленко, Людмила"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження технохімічних показників дозрілої бражки отриманої з використанням ферментних препаратів фірми Dohler(2003) Коваленко, Людмила; Шиян, Петро Леонідович; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаДокумент Дослідження якісного та кількісного складу мікрофлори розсолів(2013) Даниленко, Світлана Григорівна; Коваленко, Людмила; Недорізанюк, Ліана Павлівна; Панасюк, Ірина ВолодимирівнаВивчено якісний та кількісний склад мікрофлори розсолів. Досліджено мікрофлору 6 зразків промислових розсолів. Встановлено, що чисельність бактерій досягає 107 КУО/см3, основну частку складають роди Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. За сукупністю біологічних та технологічних ознак було відібрано 2 високопродуктивних штами стафілококів та 5 штамів молочнокислих бактерій. The qualitative and quantitative composition of microflora brine was studed. Six samples of industrial brine microflora have been explored. It was determined that the number of bacteria in 1 cm3 reaches 106 CFU, the main part is a genera Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. The most common genera in brine, used for preserving fruits and vegetables, is Lactobacillus, and in brain for meat, Lactobacillus, Micrococcus and Staphylococcus. Two highly productive staphylococci and five strains of lactic acid bacteria were selected by both biological and technological characteristics. The presence оf nitrate reducing, catalase and aroma forming activities were discovered in selected strains of bacteria, so they are promising for the manufacture of fermented meat products.Документ Підбір поживного середовища для нагромадження лактобактерій(2014) Коваленко, Людмила; Гарда, Світлана Олександрівна; Даниленко, Світлана ГригорівнаБагаторічна практика культивування молочнокислих бактерій в монокультурі або в композиції із іншими молочнокислими бактеріями показала, що найкращою основою поживних середовищ є МПЦ. Our practice cultivation of lactic acid bacteria in monoculture or in composition with other lactic acid bacteria showed that the best means of growth media are MPTS.Документ Розробка математичної моделі процесу отримання біогазу з рідких відходів бродильних виробництв(2010) Коваленко, Людмила; Мулява, Оксана МирославівнаВ сучасних умовах світового дефіциту енергоносіїв і важкої екологічної ситуації біогаз перетворився з альтернативного джерела енергії в звичайний. Важливою є можливість переробки харчових виробництв на такі, які не мають відходів. Пропонується математична модель отримання біогазу з рідких відходів бродильних виробництв. Вона дозволяє при заданих концентраціях складових субстрату, початковій концентрації мікроорганізмів визначити концентрацію кінцевого продукту. In modern conditions of world energy shortages and severe environmental situation biogas evolved from an alternative energy source in common. Important is the possibility of recycling food production to those who have no waste. The mathematical model of biogas from liquid waste fermentation industries. It allows for given concentrations of the components of the substrate, the initial concentration of microorganisms to determine the concentration of the final product .