Перегляд за Автор "Мартинюк, Вероніка Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження фізико-хімічних властивостей пюре батату(2021) Мартинюк, Вероніка Іванівна; Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаДосліджено органолептичні та фізико-хімічні властивості батату сортів Бетті, Сальса, Мохан та пюре з нього. Для отримання пюре батат мили, очищували, піддавали термічному обробленню гострою парою протягом 10-15 хв., протирали крізь сито, збивали до утворення пухкої маси. За зовнішнім виглядом пюре батату є густою, однорідною масою, без комочків, кремового кольору, солодке на смак. Встановлено, що коренеплоди батату та пюре з них є джерелом природних харчових сорбентів – клітковини та пектинових речовин, аскорбінової кислоти, фенольних сполук тощо. The organoleptic and physicochemical properties of betty, salsa, mohan and mashed potatoes have been studied. To obtain a puree of sweet potatoes washed, cleaned, subjected to heat treatment with hot steam for 10-15 minutes, rubbed through a sieve, beaten to form a loose mass. In appearance, sweet potato puree is a thick, homogeneous mass, without lumps, cream-colored, sweet to the taste. It has been established that sweet potato roots and their puree are a source of natural food sorbents - fiber and pectin, ascorbic acid, phenolic compounds, etc.Документ Удосконалення способу виробництва хліба на основі пшеничного цільнозернового борошна з використанням гарбузового насіння та пюре батату(2021) Мартинюк, Вероніка Іванівна