Перегляд за Автор "Мар’ян, Олександр Віталійович"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Розроблення технології сирного соусу, збагаченого біологічно активними речовинами(2023) Мар’ян, Олександр ВіталійовичДокумент Формування споживчих властивостей сирного соусу функціонального призначення(2023) Мар’ян, Олександр Віталійович; Силка, Ірина Миколаївна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаСтаття присвячена розробці інноваційної рецептури сирного соусу з додаванням порошку перцю халапеньо як джерела капсаїцину. Проаналізовано підходи щодо розробки рецептури сирного соусу та технологічні особливості його приготування. Встановлено, що заміна 10 %сиру на порошок перцю халапеньо підвищує поживну цінність соусу. В тому числі додатково вноситься капсаїцин, кількість якого становить 11,2мг на 100г соусу, що є в межах допустимої добової норми, та може бути рекомендований для приготування у закладах ресторанного господарства.