Перегляд за Автор "Маслійчук, Ольга Богданівна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною(2019) Паска, Марія Зіновіївна; Маслійчук, Ольга БогданівнаОдним із методів удосконалення системи НАССР на підприємствах та у закладах ресторанного господарства є система моніторингу Clean Trace компанії 3М (США), яка включає прилад люмінометр, сваби (АТФ-тести), а також програмне забезпечення. Основне завдання цієї системи полягає в контролі миття обладнання та санітарно-гігієнічного стану підприємства. У статті описано застосування експрес-методу для визначення гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м ’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною. One of the methods for improving the HACCP system in enterprises and restaurants is the 3M (USA) Clean Trace monitoring system, which includes a luminometer, swabs (ATP tests), and software. The main task of this system is to control the washing of equipment and sanitary and hygienic condition of the enterprise. The purpose of this work is to carry out an express method for determining the hygienic quality control of an advanced technological process of preparation of meat chopped semi-finished products with vegetable raw materials.Документ Контроль якості м’ясних функціональних котлет(2018) Паска, Марія Зіновіївна; Маслійчук, Ольга БогданівнаМетою дослідження є аналіз сенсорних показників м ’ясних функціональних котлет та контроль токсичності котлет з 10-відсотковим вмістом люпинового борошна та дивосилу. Для досягнення поставленої мети були поставлені такі завдання: розроблення рецептури та технологічної схеми виробництва МФК; оцінка сенсорних показників якості МФК; визначення токсичності МФК з 10 відсотковим вмістом люпинового борошна та дивосилу за умов згодовуванням білим мишам як основного корму протягом 10 днів; аналіз при патологоанатомічному розтині мишей стану внутрішніх органів та аналіз гематологічних досліджень крові.Документ Наукові засади розроблення продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовців(2023) Маслійчук, Ольга Богданівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаБілкова складова є найдефіцитнішою у раціоні харчування військовослужбовців. Особливо актуальним є завдання споживання необхідної кількості білка для військовослуж- бовців, що мають підвищений ступінь фізичної активності в бойових діях. У статті проаналізовано наукові засади розроблення харчових продуктів з підвищеним вмістом білка в раціоні харчування військовослужбовців. Наведено білкові добавки відповідної класифікації та запропоновано наступний етап дослідження забезпечення раціону харчування військослужбовців у основних нутрієнтахДокумент Удосконалення технології м’ясних посічених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини(2019) Маслійчук, Ольга БогданівнаРоботу присвячено розробленню технології м'ясних посічених напівфабрикатів, збагачених люпиновим борошном та дивосилом з метою отримання продукції з підвищеною білковою протеїновою складовою для подолання білкового дефіциту населення. У роботі науково обґрунтовано рецептурний склад та вдосконалено технологію м'ясних посічених напівфабрикатів, що дозволяє раціонально використати люпинове борошно та дивосил і створити комбінований м'ясо-рослинний продукт з підвищеною білковою складовою, токсикологічну безпечність якого доведено в умовах in vivo. Розроблено і затверджено нормативну документацію на котлети з рослинною сировиною.