Перегляд за Автор "Млечко, Лілія Антонівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Мікроскопіювання у санітарно-мікробіологічному контролі виробництва молочних продуктів(2008) Шульга, Наталія Михайлівна; Бовкун, Алла Олександрівна; Млечко, Лілія АнтонівнаДетально подано настанови щодо роботи з мікроскопом, правила його технічного обслуговування. Розглянуто техніку приготування мікропрепаратів живих культур та фіксованих фарбованих препаратів, способи контролю чистоти заквасок, обладнання і якості готових продуктів з використанням методу мікроскопії. Подано морфологічні, культурні та деякі біохімічні властивості бактерій з відповідними ілюстраціями, наведено джерела забруднення молочних продуктів та спричинені сторонньою мікрофлорою вади. Settings are in detail given in relation to work with a microscope, rule him technical service. The technique of preparation of microslides of living cultures and fixed dyed preparations is considered, methods of control of cleanness of ferments, equipment and quality of the prepared products, with the use of method of microscopy. The morphological are given, cultural and some biochemical properties of bacteria with the proper illustrations, the sources of contamination of dairy products are resulted and caused the extraneous microflora of defect.Документ Сметана. Особливості технології та рекомендації щодо підвищення якості(2012) Шульга, Наталія Михайлівна; Млечко, Лілія АнтонівнаПодано загальні відомості про кисломолочний продукт – сметану. Систематизовано матеріал щодо вимог, які висуваються до вихідної молочної сировини, процесів сепарування та отримання вершків, гомогенізації, пастеризації, заквашування та сквашування вершків, охолодження, фасування і транспортування при виробництві сметани. Висвітлено питання, пов’язані з впливом режимів теплової та механічної обробки вершків на якість сметани. Проаналізовано основні закономірності виникнення тих чи інших вад сметани в промислових умовах та наведені рекомендації щодо їх усунення. General information is given about a soul-milk product – sour cream. Material is systematized in relation to requirements which are pulled out to the suckling feedstock, processes of separation and receipt of creams, homogenization, pasteurization, ferment and souring of creams, cooling, packing and transporting, at the production of sour cream. Lighted up questions, related to influence of the modes of thermal and mechanical treatment of creams on quality of sour cream. Basic conformities to law of origin of those or other defects of sour cream pilot-scale and resulted recommendations are analysed in relation to their removal.