Перегляд за Автор "Мігаль, Артем Юрійович"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення якісних показників конини для використання у технології посічених напівфабрикатів(2019) Мігаль, Артем Юрійович; Страшинський, Ігор МирославовичБілки м'язової тканини коней мають повний набір амінокислот при сприятливому співвідношенні незамінних амінокислот, при цьому вміст триптофану, гістидину, тирозину, фенілаланіну та метіоніну більше, ніж у яловичині. Конина - постачальник в організм кальцію, фосфору, необхідних для нормального функціонування нервової, серцево-судинної системи. Конина - джерело таких важливих мікроелементів, як натрій, магній, хлор, які беруть участь у створенні необхідної буферної крові, регуляції кров'яного тиску, роботі нервової та м'язової тканин, формуванні та активізації травних ферментів. Вміст окремих мінеральних речовин у конині становить, мг в 100 г.: фосфору – 200, кальцію – 4, натрію – 21, калію – 176, заліза – 2,6.Документ Динаміка набухання квасолі для м’ясо-рослинних консервів на ТОВ Тернопільський м’ясокомбінат(2019) Мігаль, Артем Юрійович; Страшинський, Ігор Мирославович; Ришканич, Роман Олександрович; Кулик, Назар ІгоровичДля інтенсифікації процесу підготовки квасолі при замочуванні проводили пом’якшення води, воно полягає у видаленні з води солей кальцію й магнію. При показнику жорсткості: 10,0 мг екв/л. в воді, процес набухання відбувався повільно, зерна квасолі погано поглинали вологу, через 3 год відсоток вологи складав лише 24,5%. В пом’якшеній воді (при загальній жорсткості 3,0 мг екв/л) процес набрякання значно прискорився, через 3 год відсоток вологи склав 59,1%. Тенденція збільшення вмісту вологи зерна квасолі в пом’якшеній воді за менш короткий час чітко просліджується за результатами досліджень. To intensify the preparation of the beans during soaking, water softening was carried out, it consists in removing calcium and magnesium from the water.With rigidity index: 10.0 mg ekv / l. in water, the swelling process was slow, grain beans badly absorbed moisture, after 3 hours the percentage of moisture was only 24.5%. In softened water (with a total stiffness of 3.0 mg ekv / l), the swelling process significantly accelerated, after 3 h, the percentage of moisture was 59.1%. The tendency to increase the moisture content of beans in softened water in a short time is clearly traced back to the results of the research.Документ Органолептичні показники та амінокислотний склад м`ясомістких консервів з використанням нуту(2017) Страшинський, Ігор Мирославович; Вернигора, Олена Олександрівна; Мігаль, Артем ЮрійовичДефіцит споживання білка у світі складає 25%, в Україні – 16%. У зерні нуту міститься 20-30% білка, який за якістю наближається до яєчного і складається із 75-90% глобулінів і 10-25% альбумінів. На основі органолептичних показників визначено співвідношення компонентів рецептури м’ясомістких консервів з використанням бобів нуту, червоного м’яса птиці та моркви. Методом іонообмінної рідинно-колончатої хроматографії проведено дослідження амінокислотного складу зразків м’ясомістких консервів та розраховано індекс біологічної цінності. Дефицит потребления белков в мире составляет 25%, в Украине – 16%. В зерне нута содержится 20-30% белка, который по качеству приближается к яичному и состоит из 75-90% глобулинов и 10-25% альбуминов. На основе органолептических показателей определено соотношение компонентов рецептуры мясовместительных консервов с использованием бобов нута, красного мяса птицы и моркови. Методом ионообменной жидкостно-колончатой хроматографии проведено исследование аминокислотного состава образцов мясовместительных консервов и рассчитан индекс биологической ценности. Protein deficiency in the world's population is 25%, in Ukraine - 16%. In a grain chickpea contains 20-30% protein, which is close to egg quality and consists of 75-90% of globulins and 10-25% of albumins. On the basis of organoleptic indicators, the ratio of components of compounding of meat-based canned food with the use of chickpea, red poultry and carrot was determined. The method of ion exchange liquid-column chromatography carried out research of the amino acid composition of samples of meat-based canned food and calculated the index of biological value.