Перегляд за Автор "Недорізанюк, Ліана Павлівна"
Зараз показуємо 1 - 2 з 2
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив бактеріального препарату на посол сиров'яленого продукту із яловичини(2014) Циганенко, Таїсія; Недорізанюк, Ліана ПавлівнаБактеріальний препарат «Лакмік» дозволяє значно скоротити тривалість посолу та дозрівання сиров'ялених м'ясних виробів. Bacterial drug "Lakmik" can significantly reduce the duration of salting and maturation of damp-dried meat products.Документ Дослідження якісного та кількісного складу мікрофлори розсолів(2013) Даниленко, Світлана Григорівна; Коваленко, Людмила; Недорізанюк, Ліана Павлівна; Панасюк, Ірина ВолодимирівнаВивчено якісний та кількісний склад мікрофлори розсолів. Досліджено мікрофлору 6 зразків промислових розсолів. Встановлено, що чисельність бактерій досягає 107 КУО/см3, основну частку складають роди Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. За сукупністю біологічних та технологічних ознак було відібрано 2 високопродуктивних штами стафілококів та 5 штамів молочнокислих бактерій. The qualitative and quantitative composition of microflora brine was studed. Six samples of industrial brine microflora have been explored. It was determined that the number of bacteria in 1 cm3 reaches 106 CFU, the main part is a genera Lactobacillus, Micrococcus, Staphylococcus. The most common genera in brine, used for preserving fruits and vegetables, is Lactobacillus, and in brain for meat, Lactobacillus, Micrococcus and Staphylococcus. Two highly productive staphylococci and five strains of lactic acid bacteria were selected by both biological and technological characteristics. The presence оf nitrate reducing, catalase and aroma forming activities were discovered in selected strains of bacteria, so they are promising for the manufacture of fermented meat products.