Перегляд за Автор "Осипенко, Олексій Панасович"
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Ефективне використання відходу спиртового виробництва(2004) Породько, Петро Вікторович; Осипенко, Олексій Панасович; Таран, Віталій Михайлович; Породько, В.Сивушна олія - побічний продукт спиртового виробництва - це масляниста рідина від світло-жовтого до червоно-бурого кольору з характерним неприємним задушливим запахом. Якщо така суміш відповідає вимогам ГОСТ 17071-71, її використовують для товарного призначення.Документ Заходи для зменшення витрат паливно–енергетичних ресурсів у виробництві спирту(1993) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир ІвановичРозглянуті найбільш вагомі, прогресивні організаційно-технічні заходи щодо зменшення витрат ПЕР у спиртовому виробництві. Рассмотрены весомые, прогрессивные организационно-технические мероприятия для уменьшения расхода ТЭР а производстве спирта. Considered tangible, progressive organizational and technical measures to reduce the consumption of energy resources and the production of alcohol.Документ Оцінка контактних пристроїв для перегонки бражки(2014) Осипенко, Олексій Панасович; Доломакін, Юрій Юрійович; Баранов, Володимир ІвановичВиділення спирту з бражки та його очистка відбуваються внаслідок перегонки й ректифікації. Під перегонкою розуміється розділення суміші летких речовин, що мають різну леткість, на окремі компоненти або фракції шляхом часткового випаровування та наступної конденсації пари. У процесі перегонки пара збагачується легколеткими компонентами, а залишок (рідша) — важколеткими компонентами. Ректифікація — складна багаторазова перегонка в протиитечійному потоці, яка здійснюється в спеціальних апаратах —ректифікаційних колонах. У статті досліджено шість найпоширеніших конструкцій контактних пристроїв для перегонки бражки спиртового виробництва. Доведено, що серед них найефективнішими є лускатні тарілки, що підтверджують раніше відомі дані з літератури Separation of alcohol from wort and its cleaning occur due to the processes of distillation and rectification. Term 'distillation' refers to the separation of a mixture of volatile compounds having different volatility into individual components or fractions by partial evaporation and subsequent condensation of the steam. During the distillation process, the steam is enriched by volatile components and the residue (liquid) is enriched by heavy volatile components. Rectification is a complex multiple distillation in countercurrent flow, which is carried out using distillation columns. In this paper we have studied six common designs of contact devices for distilling of wort used for alcohol production. It is proved that scaly plates are the most effective devices as confirmed by literature data.Документ Спосіб ректифікації спирту (А.с. 425937 СССР, МКл С 12 f 1/06.)(1974) Осипенко, Олексій Панасович; Бальшин, Мотя Соломонович; Терещенко, М. Ф.; Артюхов, Володимир Григорович; Беренштейн, Б. О.; Кисельов, М. П.; Грищук, Ф. Г.Лютерна вода зі спиртової колони використовується для обігріву всіх колон установки. Її нагрівають в кипятильнику. Пара з неї для обігріву бражноі колони сепарується. Lyuterna water from the alcohol column is used to heat all columns settings. It is heated in the kettle. Pair of it to heat brazhnoi column is separated.Документ Технологічне обладнання галузі. Виробництво етилового спирту шляхом зброджування : конспект лекцій(2012) Осипенко, Олексій Панасович; Таран, Віталій Михайлович; Доломакін, Юрій ЮрійовичЗадачі спиртової галузі України в світлі заходів з реконструкції галузі і виробництва харчового, технічного і паливного етанолу. Вимоги до конструкцій технологічного обладнання. Принципи конструювання з метою зменшення металомісткості, енергоємності, збільшення потужності. Сучасні машини, апарати у відповідності з новими технологічними прийомами. The tasks of the alcohol industry, industry of Ukraine in the light of measures to rehabilitate the industry and the production of food, technical and ethanol fuel. Requirements to the constructions, technological equipment. Design principles to reduce metal consumption, energy consumption, increase capacity. Modern machines, apparatuses in accordance with new technological methods.Документ Установка для цільового вилучення з циклу ректифікації верхніх проміжних домішок (Патент на винахід № 56419)(2005) Жолнер, Іван Дмитрович; Сосницький, Віталій Володимирович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Осипенко, Олексій Панасович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Осипенко, В'ячеслав ОлексійовичВинахід відноситься до спиртової промисловості і представляє собою удосконалену установку для отримання спирту етилового ректифікованого. An invention behaves to a spirit industry and is the improved setting for the receipt of alcohol ethyl rectificatе.Документ Якість і безпечність алкогольних напоїв та рекомендації щодо їх визначення(2016) Осипенко, Олексій Панасович; Баранов, Володимир Іванович; Ковальов, Олександр Володимирович; Осипенко, Вячеслав Олексійович; Бабко, Євген Миколайович; Якобчук, Роман ЛеонідовичПроведено аналіз споживання алкогольних напоїв і сировини для їх виробництва. Наведено способи та методи контролю якості алкогольних напоїв і впливу мікродомішок на їх споживчі властивості. Наведено основні напрями вдосконалення виробництва алкогольних напоїв на сучасному рівні розвитку технології. The analysis of the consumption of alcoholic drinks and raw materials for their production is performed. The necessity to conduct researches concerning the influence of alcoholic drinks on a human body together with sanitation services of medicine and to consider both alcohol itself, which affects an organism, and ratio of quantitative content of micro impurity in it. It is established that for quality evaluation of drinks, it is desirable to use both traditional chemical or organoleptic control methods, and develop express train methods, objective tool methods for the determination of taste, smell and safety of drinks, which can have advisory nature for the entities. By means of sense organs: sight, sense of smell, taste it is possible to feel the impurities, which cannot be found chemically, or other methods. It is possible to assume that tasting is an objective assessment, which is necessary to use for product quality determination. This assessment commission methodically considers features of a human body to correct its mistakes. It is established that for the production, transportation, storage and consumption of alcoholic drinks, it is necessary to take into account what material the equipment, a container and packaging is manufactured from. For this purpose, it is necessary to use neutral materials despite the fact that aqueous-alcoholic solution is a good solvent of some metals, their alloys and glass. It is known that net ethanol – the basis of strong drink, does not create positive micro impurity in certain proportions render a drink bouquet. In this sense, artificial introduction of drink quantitative and high-quality additional additive into structure can create the set bouquet. This acceptance is widely used for the development of a range of drinks. The performed analysis promotes to further scientific research by the determination of influence of micro impurity in alcoholic drinks on their quality and safety.