Перегляд за Автор "Петренко, Алла Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Визначення показників якості зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни(2018) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла Олександрівна; Шатківська, Олена МиколаївнаВ статті наведені результати теоретичних досліджень щодо експорту зернових продуктів в країни ЄС та проблеми ефективної логістичної діяльності, наведено статистичні дані торгівельного балансу зернових культур та продуктів їх переробки. За показником вологості всі досліджені зразки зерна перебувають в сухому стані. Об’ємна маса зерна та насіння знаходилась в діапазоні 440 – 710 кг/м3. Найбільший вміст сирого протеїну на рівні 39,5% визначено в сої, що перевищує відповідний показник для кукурудзи на 28,3%. Льон та соняшник переважають за вмістом сирого жиру, відповідно, насіння сої в 2 та 3 рази, а кукурудзу – в 9 та 10 разів. Однак, в насінні льону спостерігається найбільша кількість сирої клітковини в порівнянні з іншими культурами – 26,4 %, що в п’ять разів перевищує даний показник для сої (5,3%) і може бути перешкодою для використання його при виготовленні комбікормів. Максимальна кількість безазотистих екстрактивних речовин була визначена в зерні кукурудзи – 59,25 %, що на 52 % перевищувало даний показник для насіння льону. In the article on the experience of theoretical studies on the export of grain products to the EU countries and the problems of efficient logistics activities, statistics on the trade balance of grain crops and products of their processing are presented. The volumetric mass of grain and seeds was in the range of 440 - 710 kg/m3. The highest content of crude protein at the level of 39.5% was determined in co, which exceeds the corresponding indicator for corn by 28.3%. Flax and sunflower predominate on the message of raw fat, respectively, soybeans in 2 and 3 times, and corn - in 9 and 10 times. However, in flax seed, the largest amount of crude fiber is found in comparison with other crops - 26.4%, which is five times higher than that for soybeans (5.3%) and may be an obstacle for its use in the manufacture of fodder. The maximum amount of non-base extraneous substances was determined in corn grain - 59.25%, which is 52% higher than that for flax seeds.Документ Визначення фізичних властивостей зернової сировини та перспективи її експорту в інші країни(2017) Петренко, Алла Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег ОлександровичЗа показником вологості всі досліджені зразки зерна відповідають стандартам на ці культури. Щодо показника маси 1000 зерен, щільності та крупності зерна, то отримані результати знаходяться на рівні менше 50% діапазону літературних даних. In terms of humidity, all samples of grain correspond to the standards for these crops. As regards the weight index of 1000 grains, grain density and grain size, the results are less than 50% of the range of literary data.Документ Контроль якості хімічного складу зернових культур(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла ОлександрівнаНайбільший вміст сирого протеїну на рівні 39,5% визначено в сої, що перевищує відповідний показник для кукурудзи на 28,3%. Льон та соняшник переважають за вмістом сирого жиру, відповідно, насіння сої в 2 та 3 рази, а кукурудзу – в 9 та 10 разів. The highest content of crude protein at the level of 39.5% was determined in co, which exceeds the corresponding indicator for corn by 28.3%. Flax and sunflower predominate on the message of raw fat, respectively, soybeans in 2 and 3 times, and corn - in 9 and 10 times.Документ Подрібнення оптимізованих зернових сумішей(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла Олександрівна; Шатківська, Олена ВікторівнаВ статті наведені результати експериментальних досліджень процесу подрібнення зернової та олійної сировини, а також їх сумішей у різних співвідношеннях. Рекомендовано створення оптимізованих за ціною зернових сумішей з подальшим їх подрібненням до необхідних параметрів. Отримані результати, дали змогу розрахувати модуль крупності продуктів подрібнення, встановити вид помелу. The article presents the results of experimental studies of the grinding process of grain and oilseeds, as well as their mixtures in various ratios. It is recommended to create optimized for the price of grain mixtures with subsequent shredding them to the required parameters. The obtained results allowed to calculate the size of the grinding product, to set the type of grinding.Документ Підвищення експортного потенціалу зернопереробних підприємств(2017) Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Петренко, Алла ОлександрівнаЗернові культури мають перспективу щодо експорту в інші країни. Для їх переміщення може бути чітко визначена необхідна кількість транспортних засобів, а також необхідні розміри полотен решітних в сепараторах. Олійні зернові культури мають різне співвідношення основних показників хімічного складу, тому необхідні бути уважними в процесі їх зберігання. Grain crops have a perspective on exports to other countries. To move them you can determine the required quantity of vehicles, as well as the required sizes of lattice canvases in separators. Oil-bearing crops have a different ratio of the main components of the chemical composition, so you need to be careful during their storage.