Перегляд за Автор "Печко, Володимир Сергійович"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Галузь виноградарства та виноробства України: проблеми розвитку на шляху до євроінтеграції(2023) Печко, Володимир СергійовичВ тезах доповіді проаналізовано, що у контексті євроінтеграції виноградарсько-виноробна галузь має суттєвий стратегічний потенціал для задоволення внутрішнього попиту та виходу на зовнішні, передусім європейські, ринки, що за умови удосконалення чинної законодавчої бази та підтримки національних виробників дозволить сформувати нову візію бренду українського вина у світі. In the thesis of the report, it is analyzed that in the context of European integration, the viticulture industry has a significant strategic potential to meet domestic demand and enter foreign, primarily European, markets, which, provided that the current legislative framework is improved and supported by national producers, will allow for the formation of a new vision of the Ukrainian wine brand in the world.Документ Диверсифікація виробництва як засіб підвищення стійкості використання сільськогосподарських земель(2016) Печко, Володимир СергійовичВ статті розглядаються проблеми впливу диверсифікації на стійкість та ефективність використання земель аграрних підприємств. Здійснюється стислий огляд підходів та принципів щодо трактування поняття «диверсифікація». З використанням авторського методичного підходу було здійснено розрахунку впливу ринкового ризику та природнього фактору на економічну ефективність використання земель. The problems of influencing of diversification on firmness and efficiency of the use of earths of agrarian enterprises are examined in the article. The compressed review of approaches and principles in relation to interpretation of notion is carried out «diversification». With the use of author methodical approach the calculation of influencing of market risk and natural factor on economic efficiency of the use of earths was carried out.Документ Диверсифікація виробництва як фактор підвищення економічної ефективності землекористування(2016) Печко, Володимир СергійовичУ статті розглядаються проблеми мінімізації рівня ризику при оцінки ефективності землекористування. Робиться теоретичний огляд проблеми, зокрема понять «диверсифікація виробництва» та «ризик». Ціллю даної роботи є оцінка впливу диверсифікації на економічну ефективність з врахуванням ризику ціни та урожайності культур. Наведений авторський методичний підхід який дозволяє врахувати вплив рівня варіативності ціни та урожайності на економічну ефективність використання земель. На підставі даних сільськогосподарських підприємств Харківської області, було розраховано рівень відносної доходності сівозміни з врахування з врахуванням ризиків. Аналіз взаємозв'язку коефіцієнта спеціалізації та рівня відносної доходності сівозміни дав можливість встановити, що величина рівня відносної доходності буде максимальною при значення коефіцієнта спеціалізації 0,37. The subject matter of this article consists in an analysis of the factors determining the risk level as well as the risk level related to the activities of agricultural enterprises. A study of the "risk" concept has been undertaken. It has been noted that one of the ways to avoid risk is to diversify production. This research is aimed at assessing the risk factors in the activities of agricultural enterprises. The risk factors that have been studied included the price and the yield across a group of cereal and industrial crops. It is stated that fluctuation of prices can clearly be seen across all crops. They are generally associated with their fall in August through October and rise in January through May. In 2013-for corn, sunflower seed and rye, and in 2014-for com, sunflower seed and rapeseed respectively. A correlation analysis along with calculation was performed to identify the interdependence of changes in prices for certain crops. The correlation analysis of the dynamics of yield allowed to find out that the yield of wheat crops is most strongly associated with the yield of corn and rye crops, and least strongly - with the yield of sunflower crops. As for sunflower crops, the closest relationship was found to be present with the yield of rape crops, and it was least strongly associated with the yield of wheat and barley crops. These results make it possible to predict the probability of simultaneous 'failure" for two or more crops. Research findings emphasize that the main focus of minimizing these risks should be the diversification of production which should be associated with the increase of sales and forward integration. Besides, one should develop such pattern of receipts and expenditures in the production of agricultural products that would ensure the maximum effect with minimum possible risks.Документ Фактори формування ризику підприємницької діяльності при виробництві сільськогосподарської продукції(2016) Печко, Володимир СергійовичПредметом даної статі є аналіз факторів які визначають рівень ризику, та рівень ризику в діяльності сільськогосподарських підприємств. Проведено дослідження поняття «ризик». Наголошується, що одним з шляхів уникнення ризику є диверсифікація виробництва. Метою даної роботи є оцінка факторів ризику в діяльності сільськогосподарських підприємств. В якості факторів ризику були досліджено ціну та урожайність по групі зернових та технічних культур. Констатується, що по всіх культурах чітко простежуються коливання цін. Вони, в переважній більшості випадків пов'язані з їх падінням в серпні-жовтні місяці та зростанням – в січні-травні. У 2013 році відповідно на кукурудзу, соняшник та жито, а у 2014 – на кукурудзу, соняшник та ріпак. З метою виявлення взаємозалежності зміни цін на окремі культур було здійснено розрахунок кореляційної аналіз. Кореляційний аналіз по динаміці урожайності виявив, що пшениця в найбільшій мірі пов'язана з урожайністю кукурудзи на зерно, житом, а в найменшій мірі – з соняшником. По соняшнику найбільший тісна залежність мала місце з урожайністю ріпаку, а в найменшим чином вона була пов'язана з урожайністю по пшениці та ячменю. Ці результати дають можливість спрогнозувати вірогідність одночасного «невдалого» по двох або більше культурам. За результатами дослідження підкреслюється, що головним напрямком мінімізації даних ризиків повинна стати диверсифікація виробництва, яка повинна бути пов'язана з розширенням збуту та вертикальною інтеграцією. Крім того , повинна бути сформована така структура витрат та доходів при виробництві продукції рослинництва, які б забезпечили максимальний ефект при мінімальних можливих ризиках. The subject matter of this article consists in an analysis of the factors determining the risk level as well as the risk level related to the activities of agricultural enterprises. A study of the "risk" concept has been undertaken. It has been noted that one of the ways to avoid risk is to diversify production. This research is aimed at assessing the risk factors in the activities of agricultural enterprises. The risk factors that have been studied included the price and the yield across a group of cereal and industrial crops. It is stated that fluctuation of prices can clearly be seen across all crops. They are generally associated with their fall in August through October and rise in January through May. In 2013 – for corn, sunflower seed and rye, and in 2014 – for corn, sunflower seed and rapeseed respectively. A correlation analysis along with calculation was performed to identify the interdependence of changes in prices for certain crops. The correlation analysis of the dynamics of yield allowed to find out that the yield of wheat crops is most strongly associated with the yield of corn and rye crops, and least strongly – with the yield of sunflower crops. As for sunflower crops, the closest relationship was found to be present with the yield of rape crops, and it was least strongly associated with the yield of wheat and barley crops. These results make it possible to predict the probability of simultaneous "failure" for two or more crops. Research findings emphasize that the main focus of minimizing these risks should be the diversification of production which should be associated with the increase of sales and forward integration. Besides, one should develop such pattern of receipts and expenditures in the production of agricultural products that would ensure the maximum effect with minimum possible risks.