Перегляд за Автор "Подолянчук, Валентин Леонідович"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження кінетики екстрагування розчинних речовин з рослинної сировини та математичний опис процесу(2019) Подолянчук, Валентин Леонідович; Чорний, Валентин Миколайович; Бондарук, Валерія; Стефанюк, Богдан; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас ГригоровичОтримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases due to the creation of appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the mass transfer process plays is not the general, but the newly formed phase of contact of the phase. The obtained mathematical model is tested for adequacy.Документ Екологічне виховання сучасної молоді(2019) Подолянчук, Валентин Леонідович; Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі розглянуто екологічна освіта та виховання, які є основою екологічного просвітництва – різноманітних формальних та неформальних заходів, що сприяють розвитку екологічної культури, високий рівень якої неможливо забезпечити без вільного доступу до екологічної інформації.Документ Екстрагування рослинної сировини різними cпособами та математичний опис процесу(2019) Подолянчук, Валентин ЛеонідовичЗ’ясовано, що при однакових умовах процесу безсмертник та суцвіття липи мають кращі екстракційні властивості. Отримані результати свідчать про більшу інтенсивність зовнішнього масообміну на користь перколятора, в якому створюються умови відносного руху фаз. Цей факт підтверджує теорію оновлення поверхні контакту фаз за рахунок створення відповідних умов конвективної дифузії. Тобто вирішальну роль в процесі масопередачі відіграє не загальна, а заново утворена поверхня контакту фаз. Отримана математична модель перевірена на адекватність. It was found that under the same conditions of the process, immortelle and inflorescences of linden have better extraction properties. The obtained results indicate a greater intensity of external mass transfer in favor of a percolator, which creates conditions for relative phase movement. This fact confirms the theory of updating the contact surface of phases by creating appropriate conditions for convective diffusion. That is, the crucial role in the process of mass transfer is not general, but the newly formed surface of phase contact. The obtained mathematical model is tested for adequacy.Документ Екстрагування рослинної сировини різними способами та математичний опис процесу(2019) Подолянчук, Валентин Леонідович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович; Чорний, Валентин МиколайовичСтворення, удосконалення або дослідження роботи екстракційної апаратури пов’язано з розрахунком її масообмінних характеристик. Тобто необхідно знати кінетичні коефіцієнти: коефіцієнт дифузії розчинної речовини всередині рослинної сировини та коефіцієнт масовіддачі від поверхні твердого тіла до екстрагента. Розрахувавши кінетичні коефіцієнти та встановивши їх зміну під час процесу, стає можливим визначення оптимального часу його проведення, кінцевих концентрацій речовини в шроті та екстрагенті. The creation, improvement or study of the operation of extraction equipment is connected with the calculation of its mass transfer characteristics. That is, it is necessary to know the kinetic coefficients: the diffusion coefficient of the soluble substance inside the plant material and the mass transfer coefficient from the surface of the solid body to the extractant. Having calculated the kinetic coefficients and established their change during the process, it becomes possible to determine the optimal time of its implementation, the final concentrations of the substance in the meal and the extractant.Документ Одержання глюкоамілази Aspergillus oryzae твердофазним культивуванням(2021) Подолянчук, Валентин ЛеонідовичДокумент Особливості одержання ферментів з протизапальними та антивірусними властивостями(2023) Подолянчук, Валентин Леонідович