Перегляд за Автор "Свидинюк, Іван Миколайович"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Амінокислотний склад білків зерна різних сортотипів вівса(2009) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Свидинюк, Іван МиколайовичДосліджено амінокислотний склад нового сортотипу голозерного вівса як сировини для оздоровчих харчових продуктів. Of research amynokyslotnыy composition of the new cultivar holozernoho oats ozdorovytelnыh As raw materials for food products control.Документ Екологічна експертиза систем удобрення та хімічного захисту пшениці озимої за показниками родючості ґрунту і міграції важких металів у профілі темно-сірого опідзоленого ґрунту(2012) Макаренко, Наталія Анатоліївна; Тогачинська, Ольга Василівна; Бондарь, В. І.; Паращенко, Ірина В’ячеславівна; Свидинюк, Іван Миколайович; Ничик, Оксана ВасилівнаВикладено результати екологічної експертизи систем удобрення та хімічного захисту пшениці озимої у північному Лісостепу за показниками родючості і впливом на процеси міграції важких металів у профілі темно-сірого опідзоленого ґрунту. За результатами оцінювання екологічного стану ґрунту в умовах польового досліду встановлено, що достатній рівень забезпечення рослин рухомими сполуками азоту, фосфору і калію досягається за використання високих і підвищених норм мінеральних добрив на фоні інтенсивного захисту рослин. Органічна система удобрення – приорювання побічної продукції – здебільшого не спроможна забезпечити нормальні умови мінерального живлення пшениці озимої.Документ Екологічна експертиза технологій вирощування пшениці озимої за показниками фіто санітарного стану посівів(2009) Макаренко, Наталія Анатоліївна; Тогачинська, Ольга Василівна; Бондарь, В. І.; Свидинюк, Іван МиколайовичВисвітлено екологічну експертизу технологій вирощування пшениці озимої за показниками фіто санітарного стану посівів в зоні північного Лісостепу. Висвітлено, що для впровадження технологій у виробництво слід удосконалювати деякі технологічні операції.Документ Екологічна експертиза технологій вирощування пшениці озимої за показниками якості зерна(2009) Макаренко, Наталія Анатоліївна; Тогачинська, Ольга Василівна; Свидинюк, Іван Миколайович; Кононюк, Л. М.Наведено результати екологічної експертизи технологій вирощування пшениці озимої за показниками якості зерна. Встановлено, що для отримання зерна пшениці з оптимальним вмістом білка і клейковини, необхідно застосовувати мінеральне живлення на рівні N90P90K90, N135P135K135 на фоні інтенсивного захисту рослин.Документ Овес голозерний – сировина для лікувально-дієтичних продуктів(2010) Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Свидинюк, Іван МиколайовичЗа вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.Документ Поглинання свинцю пшеницею озимою за різних технологій вирощування в умовах Північного Лісостепу України(2009) Макаренко, Наталія Анатоліївна; Тогачинська, Ольга Василівна; Свидинюк, Іван Миколайович; Кононюк, Л. М.Наведені результати досліджень щодо впливу технологій вирощування пшениці озимої на вміст рухомих форм свинцю в грунті та вегетативних і генеративних органах рослин. Визначено коефіцієнти біологічного поглинання, встановлено взаємозв’язок між вмістом свинцю в вегетативних і генеративних органах пшениці на кількість його в грунті. The results of studies on the impact of technology growing winter wheat on the content of mobile forms of lead in soil and vegetative and generative organs of plants. A coefficients for biological uptake, found a relationship between lead content in vegetative and generative organs of wheat on the number of its soil.