Перегляд за Автор "Сичевський, Микола Петрович"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив ціни на конкурентоспроможність продукції на ринку молока(2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола ПетровичВ статті розглянуто основні методи ціноутворення та розкрито чинники формування ціни на молоко та молочні продукти. Авторами визначено проблеми забезпечення молоком та молочними продуктами населення України та показано вплив цінової політики на обсяги споживання молочних продуктів. Охарактеризовано стан ринку молочних продуктів в Україні та світі. Визначено особливості формування ціни на молоко і молочні продукти в Україні, показано динаміку цін на молоко-сировину та роздрібних цін на окремі види молочних продуктів. Охарактеризовано існуючі тенденції формування ціни на групи молочних продуктів. Зроблено висновок щодо необхідності спрямування державного регулювання на соціальний захист населення для забезпечення споживання молока і молочних продуктів на рівні раціональних норм. The main methods of pricing and factors disclosed pricing are describes for milk and milk products. The authors identified the problem of providing milk and dairy products of the Ukrainian population and shows the impact of price policy of dairy products consumption. The condition of the market of dairy products in Ukraine and the world are haracterized by authors. The paper defines the characteristics of forming prices for milk and dairy products in Ukraine and shows the evolution of the price of raw milk and retail prices for certain dairy products. The current trends in the pricing for dairy products are characterize. The authors concluded that the need for government regulation of the direction of the social protection of the population to ensure the consumption of milk and dairy products at the level of rational norms.Документ Методичні вказівки до виконання економічної частини дипломного проекту для студ. спец. 7.091702, 8.091702 «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» напряму 0917 «Харчова технологія та інженерія» усіх форм навчання(2007) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Бойко, Ірина АнатоліївнаНаведена методика обґрунтування доцільності та визначення економічної ефективності будівництва нового підприємства, реконструкції діючого, та передбачених дипломним проектом заходів щодо доцільності впровадження та вдосконалення нової техніки, технології та розроблення нових видів продукції на підприємства хлібопекарної та кондитерської промисловості.Документ Методичні вказівки до виконання курсової роботи «Розрахунок собівартості продукції на підприємствах хлібопекарної промисловості» для студ. спец. 6.091700 «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної та заочної форм навчання(2008) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Крупська, Т. М.Наведені особливості розрахунку витрат при виробництві продукції на підприємствах хлібопекарської (кондитерської, макаронної) галузі.Документ Методичні підходи щодо оцінки формування та використання кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості(2009) Сичевський, Микола Петрович; Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаУ ситуації, коли світовий та регіональний ринки функціонують в умовах гіперконкуренції, саме кадровий потенціал стає організаційним ресурсом, який володіє найбільшими резервами для підвищення економічної ефективності роботи підприємницьких структур. Різноманіття методичних підходів, які запропоновані науковцями за останні роки, свідчить про актуальність даної теми. З метою підвищення конкурентоспроможності галузі вцілому постає необхідність розробки методики оцінки формування та використання кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості. In situation when world’s and regional markets function in hyper competition conditions, just staff potential becomes organizational resource that possesses the largest reserves for increase of the economical efficiency of the entrepreneur’s organizations functioning. Variety of the methodical methods which were offered by the scientists during recent years proofs the topicality of this subject. In an effort of the field’s competitive ability increasing, necessity of the development of the forming and usage evaluation of the food industry factories’ staff potential appears.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2012) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні , практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with a training programme on the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Food technology and engineering» and in accordance with the curriculum for the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Economy and entrepreneurship». It describes the theoretical, practical and organizational principles and system of providing of organization of production, taking into account industry specifics of activity of the enterprises of food industry of Ukraine.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні, практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with the curriculum of the subject "The organization of the food industry" that provides an industry standard for higher education in Ukraine Bachelor of field of "Food Technology and Engineering" and in accordance with the curriculum of the course "Organization of production in the food industry "that provides an industry standard for higher education in Ukraine bachelors from the field of" Economics and entrepreneurship ". It laid the theoretical, practical, organizational framework and system of organization of production, taking into account the specifics of the sector of the food industry in Ukraine.Документ Проблеми ефективності виробництва хліба i хлібобулочних виробів(2014) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Мостенська, Тетяна ГеннадіївнаУ статті розглянуто проблеми ефективності функціонування підприємств хлібопекарської промисловості. Охарактеризовано динаміку зміни ємності ринку хлібу. Визначено основні чинники зниження ефективності виробництва та реалізації хліба і хлібобулочних виробів й обґрунтовано заходи щодо її підвищення. Досліджено динаміку зміни оптових цін на хліб і хлібобулочні вироби та визначено причини формування високого рівня витрат Одним із чинників формування високого рівня витрат визначено владу рітейлорів. Торгові мережі визначають цінову політику, політику управління дебіторською заборгованістю промислових підприємств, відіграють роль активних гравців на ринку хліба. The article considers the problems of efficiency of baking industry functioning. Dynamics of bread market capacity was characterized. The main factors reducing the efficiency of production and sale of bread and bakery products were described. The steps for its improvement have been given. The dynamics of changes in wholesale prices for bread and bakery products and the reasons of the formation of a high level of costs in production and sales were considered. Power of retailers was identified as one of the factors in the formation of highlevel costs. Retailers determine pricing and receivables management; they act as active players of the grain market.Документ Спосіб виробництва цукру та біоетанолу (Патент на корисну модель № 86054)(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Сичевський, Микола Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Ярчук, Микола Миколайович; Калініченко, Микола Федорович; Сосницький, Віталій Володимирович; Лукашевич, Євген Анатолійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Шиян, Петро Леонідович; Рудаков, Володимир КостянтиновичКорисна модель відноситься до переробної промисловості, а саме до бурякоцукрового та спиртового виробництва і може бути використана при виробництві цукру та альтернативного виду палива – біоетанолу та інших паливних оксигенатів. Спосіб дозволяє зменшити експлуатаційні та енергетичні витрати в процесі комплексної переробки цукрового буряку в цукор та біоетанол. An useful model behaves to the processing industry, namely, the beet-sugar and alcohol production and can be used in the production of sugar and alternative fuel - ethanol and other fuel oxygenates. The method allows to reduce operating and energy costs in the process of complex processing sugar beet into sugar and bioethanol.Документ Стан та перспективи розвитку підприємств харчової та переробної промисловості України(2011) Заїнчковський, Анатолій Олександрович; Сичевський, Микола ПетровичУ статті проаналізовано стан підприємств харчової промисловості за 2010-2011 рр. та окреслено перспективи їх розвитку.Документ Сучасні методи оцінки персоналу(2007) Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна; Сичевський, Микола ПетровичСтаття підтверджує важливість наукового забезпечення розвитку підприємств харчової промисловості. Констатується факт занепаду галузевої науки, відсутність її фінансування, скорочення важливих наукових розробок. Діючий механізм державної підтримки наукової та інноваційної діяльності потребує в Україні розвитку та конкретного наповнення. Приводяться конкретні пропозиції щодо забезлечення пріоритету розвитку науки та її впливу на інноваційний розвиток харчової промисловості України. The article confirms the importance of scientific providing for enterprise development food industry. Declares that the decline of industrial science fact , lack of funding , reduction of important scientific developments. The operating mechanism of state providing for science and innovation Ukraine needs of development and specific content. Given concrete proposals for priority, development science and its impact on the innovative, development of the food industry in Ukraine.Документ Інтегральний показник оцінки формування кадрового потенціалу на підприємствах харчової промисловості України(2009) Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна; Сичевський, Микола ПетровичРозглянуто значення оцінки та аналізу кадрового потенціалу для підприємств харчової промисловості, як способу підвищення ефективності використання кадрів. Висвітлено методики аналізу кадрового потенціалу.Описано класифікацію показників ефективності формування кадрового потенціалу підприємств харчової промисловості. Зазначені результати розрахунків інтегрального показника оцінки ефективності формування кадрового потенціалу. The role of assessment and analysis of human resources for the food industry as a way of improving the efficiency of staff. Deals with methods of analysis of human potentsialu.Opysano classification performance of human resources formation of the food industry . These calculation results of the integral index evaluation formation of human resources.