Перегляд за Автор "Слєзенко, А. М."
Зараз показуємо 1 - 7 з 7
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналітичне моделювання динаміки температурного режиму камери хлібопекарської печі як багатовимірного об’єкта керування(2013) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.Укр. Аналітичне конструювання оптимального регулювання вимагає наявності аналітичної моделі об’єкта керування. Синтез та аналіз математичної моделі об’єкта керування є основою для застосування оптимізаційних методів. Синтез оптимального керування здійснюється на основі математичної моделі об’єкта керування, яку розглянуто в статті. Англ. Analytical design of optimal control requires an analytical model of the control object. Synthesis and analysis of a mathematical model of the control object is the basis for the application of optimization techniques. Synthesis of optimal control is based on a mathematical model of the controlled object, which is referenced in the article.Документ Дослідження динаміки мінімаксного керування і спостереження температурного режиму пекарної камери(2015) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.Здійснений аналіз динаміки перехідних процесів оптимальних керувань, станів системи x(t), спостережень y(t) і оптимальних оцінок (оцінена якість роботи мінімаксного фільтра Калмана-Бюсі). Досліджена оптимальна область припустимих збурень. Доведено, що синтезоване оптимальне керування має додатковий запас стійкості, більший від розрахованого. The analysis of the dynamics of transients optimal control, system states x(t), observation y(t) and optimal estimates (assessed quality of minimax-Byusi Kalman filter). The optimal region of admissible perturbations. Proved that the synthesized optimal control has the added safety factor greater than calculated.Документ Дослідження мінімаксного керування та спостереження теплових об’єктів сільськогосподарського призначення(2013) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.Наводяться розв’язки задач мінімаксного керування та спостереження багатовимірного теплового об’єкта керування (напр. сушарна камера) за умов повних і точних, а також неповних і неточних вимірювань параметрів стану. Експериментально досліджені оптимальні керування, спостереження, стан координат та значення критеріїв оптимальності об’єкта за цих умов. Досліджені припустимі збурення для випадку неповних і неточних вимірювань, обчислені значення критеріїв і значення їхніх верхніх меж. Здійснений аналіз перехідних процесів (ПП) елементів матриць зворотного зв’язку для обох випадків вимірювань стану об’єкта. Здійснений аналіз ПП оптимальних керувань, станів системи, спостережень і оптимальних оцінок якості роботи мінімаксного фільтра Калмана-Бюсі. Досліджена оптимальна область припустимих збурень. Доведено, що синтезоване мінімаксне керування має запас стійкості, більший від розрахованого.Документ Експериментальне дослідження мінімаксного керування та спостереження для температурного режиму пекарної камери(2014) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.Наводяться розв’язки оптимізаційних задач мінімаксного керування та спостереження для багатовимірних об’єктів керування (ОК) за умов повних і точних, а також неповних і неточних вимірювань параметрів стану об’єкта. Експериментально досліджені оптимальні керування, спостереження, стан координат та значення критеріїв оптимальності об’єкта за цих умов. Досліджені припустимі збурення для випадку неповних і неточних вимірювань, обчислені крім значень критеріїв також і значення їхніх верхніх меж. Доведено, що синтезоване оптимальне керування має додатковий запас стійкості, більший від розрахованого.Документ Мінімаксне оптимальне керування лінійними багатовимірними об’єктами за умови визначеного їх збурювання(2012) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.При оптимальному керуванні складними багатовимірними об’єктами, описуваними у просторі станів, наприклад, пекарної камери хлібопекарської печі,може використовуватися так званий мінімаксний підхід до розв’язування оптимізаційних задач. Викладені суть та послідовність такого підходу. Сформульована задача оптимального керування такими об’єктами за найгірших визначених умов збурювання, наводяться конкретна математична модель температурного режиму пекарної камери та сформульований критерій оптимальності керування. Викладена послідовність математичних перетворень та замін, що врешті приводить до виразу оптимального керувального діяння за умови повного і точного вимірювання всіх координат стану об’єкта. Це полегшить застосування методу мінімаксного підходу для практичного розв’язання оптиматизаційних задач керування в харчовій промисловості. Using methods AKOR, ie synthesis control, which provides optimal regulator to control the hardware multi-dimensional technological object control in the face of uncertainty there are some difficulties computational or methodological nature, which helps eliminate consideration specifics of objects. The article deals with modern methods of automatic optimal control, namely AKOR or synthesis of optimal control. Defined classes of objects, to which these methods can be applied as a class of linear deterministic and stochastic SAH. The mentioned circumstances that complicate the application of methods for constructing rough AKOR optimal systems with guaranteed stability. This will facilitate the practical application of techniques to optimize process control in the food industry.Документ Огляд методів та областей аналітичного конструювання оптимальних регуляторів для стаціонарних і нестаціонарних багатовимірних об'єктів керування(2014) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.В статті розглянуті сучасні методи автоматичного оптимального керування на основі АКОР або синтезу оптимального керування. Визначені класи ОК, до яких ці методи застосовні, як клас лінійних детермінованих та стохастичних САК. Означені обставини, які ускладнюють застосування методів АКОР для побудови грубих оптимальних систем, що мають гарантовану стійкість. Це полегшить практичне застосування методів для оптимізації керування процесами в харчовій промисловості. The article deals with modern methods of automatic optimal control based AKOR or synthesis of optimal control. Certain classes OK to which these methods are applicable, as a class of linear deterministic and stochastic ACS. The mentioned circumstances that complicate the application of methods for constructing rough AKOR optimal systems with guaranteed stability. This will facilitate the practical application of techniques to optimize process control in the food industry.Документ Огляд методів та областей аналітичного конструювання оптимального керування лінійними багатовимірними об’єктами(2012) Лобок, Олексій Петрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Слєзенко, А. М.При застосуванні методів АКОР, тобто синтезі керування, яке здійснює оптимальний регулятор, для керування апаратними багатовимірними технологічними об’єктами керування (ОК) в умовах невизначеності виникають певні труднощі обчислювального або методичного характеру, усунути які допомагає врахування специфічних особливостей ОК. В статті розглянуті сучасні методи автоматичного оптимального керування, а саме АКОР або синтез оптимального керування. Визначені класи ОК, до яких ці методи застосовні, як клас лінійних детермінованих та стохастичних САК. Означені обставини, які ускладнюють застосування методів АКОР для побудови грубих оптимальних систем, що мають гарантовану стійкість. Це полегшить практичне застосування методів для оптимізації керування процесами в харчовій промисловості. When optimal control of complex multidimensional objects, described in state space, such as bakery baking oven chamber can be used so-called minmax approach to solve optimization problems. The substance and consistency of this approach. The problem of optimal control of such facilities in the worst conditions specified perturbation, given a particular mathematical model of the temperature regime bakery burn camera and formulated optimality criterion control. Described sequence of mathematical transformations and replacements that ultimately leads to the expression of the optimal controlling act provided full and accurate measurement of the coordinates of the object. This will facilitate the application of the method minmax approach for practical solutions of optimal control problems in the food industry.