Перегляд за Автор "Соболєв, Андрій Сергійович"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Прогнозування вмісту радіонуклідів в продуктах харчування. Моніторинг(2009) Соболєв, Андрій СергійовичДля забезпечення радіаційної безпечності молока та м’яса необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в раціоні. Для прогнозування вмісту радіонуклідів в продукції тваринництва використовують коефіцієнт концентрації. Для продовольчих культур критичною точкою контролю є ґрунт. Для забезпечення радіаційної безпечності продовольчих культур необхідно проводити моніторинг вмісту радіонуклідів в ґрунті. За допомогою експериментально отриманих коефіцієнтів переходу можна розрахувати очікувану концентрацію у продукті. For providing of radiation unconcern of milk and meat it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in a ration. For prognostication of maintenance of radionuclide in products the stock-raisings use the coefficient of concentration. For food cultures the soil is the critical point of control. For providing of radiation unconcern of food cultures it is necessary to conduct monitoring of maintenance of radionuclide in route. By the experimentally got coefficients of transition it is possible to expect the expected concentration in a product.Документ Радіаційна безпечність продуктів харчування згідно принципам системи НАССР. Коригувальні дії(2004) Соболєв, Андрій СергійовичВстановлення коригувальних дій – це п’яти принцип системи НАССР. Важливе завдання коригувальній дії – запобігти попаданню харчових продуктів, які можуть бути небезпечними, до споживачів. Зменшення рівня забруднення харчових продуктів є реальним і головним шляхом запобігання опроміненню людей понад встановлені нормативи. Для зниження концентрації в молоці, м’ясі, рибі та інших продуктах харчування необхідно піддавати їх технологічний та кулінарній обробці. Здійснення цих заходів істотно знижує вміст цезію-137 в раціоні людини і дозові навантаження на її організм. Establishment of correcting actions – it is heels the principle of the system НАССР. Important task to correcting action – to prevent the hit of food products which can be dangerous, to the users. Reduction of level of contamination of food products is the real and main way of prevention to the irradiation of people over the set norms. For the decline of concentration of in milk, meat, fish and other food stuffs it is necessary to add them technological and culinary treatment. Realization of these measures substantially brings maintenance down of in the ration of man and dose loadings on its organism.Документ Ризик-орієнтований менеджмент системи радіаційної безпечності продукції сільськогосподарського виробництва відповідно до міжнародних стандартів(2019) Соболєв, Андрій СергійовичОсновна мета статті – довести, що існуючі радіаційні методи забезпечення безпеки продукції сільськогосподарського виробництва відповідають принципам системи НАССР. Показати на експериментальних дослідженнях,що принципи НАССР вже впроваджені фахівцями при виробництві сільськогосподарської продукції в орендних і колективних господарствах в зонах екологічного лиха. Для цього проведено аналіз управління радіаційними ризиками при організації сільськогосподарської діяльності в зонах екологічного лиха. Сьогодні на радіоактивно забруднених територіях після аварії на Чорнобильський станції проживає більше 2,3 млн. осіб. Території, що віднесені до зон радіоактивного забруднення, знаходяться у 74 районах 12 областей (Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Рівненська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська). Радіонуклідами уражено 8,4 млн. га земель. Концентрацію Cs-137 в пробах визначали на гама-спектрометрі Nokia LPA 4900, а Sr-90 3 радіохімічним методом за загальноприйнятою методикою. Primary purpose of the paper is to lead existent radiation methods of providing safety of agricultural production to principles of the system НАССР. Experimental researches showed that principles of НАССР are already inculcated by specialists, at the production of agricultural goods in leasing and collective economies in the zones of ecological trouble. For this purpose an analysis is conducted, in relation to a management radiation risks during organization of agricultural activity in the zones of ecological trouble. Today after an accident on Chernobyl station, on radioactively muddy territories live more than 2.3 million persons. A territory that is attributed to the zones of contaminate, there are 12 areas (Vinnitsa, Violin, Zhitomir, Ivano-Frankovsk, Kyiv, Riven, Sumy, Khmelnitsky, Cherkassy, Chernovtsy, Chernigov) in 74 districts. Cs-137 is stagger 8.4 million and earth. Concentration of Cs-137 in samples was determined on the spectrometer of gamut of Nokia LPA 4900, and Sr-90 – by a radio-chemistry method on the generally accepted methodology.Документ Система НАССР. Управління безпечністю харчових продуктів, кормів та вимоги до організації технологічного процесу на елеваторах, переробних підприємствах(2019) Турянчик, Вадим Володимирович; Гавлінський, Петро Пантелійович; Куянов, Володимир Вікторович; Соболєв, Андрій СергійовичУ навчальному посібнику «Система НАССР. Управління безпечністю харчових продуктів, кормів та вимоги до організації технологічного процесу на елеваторах, переробних підприємствах»подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів та кормів НАССР (абревіатура, що походить від назви системи англійською мовою Hazard Analysis and Critical Control Points – Аналіз ризиків і критичні точки контролю) полягає у виявленні, оцінці та контролі біологічних, хімічних, фізичних факторів, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини. Стандарт ДСТУ ISO 22000:2007 містить вимоги, які відповідають чинному законодавству України . Національний стандарт відповідає ISO 22000:2005 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain (Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга). Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі. In the training manual “The HACCP system. Safety management of food, feed and requirements for the organization of the technological process at elevators, processing enterprises ”presents the basics of the HACCP system. The essence of the HACCP food and feed safety management system (abbreviation, comes from the English name of the system Hazard Analysis and Critical Control Points – risk analysis and critical control points) is the identification, assessment and control of biological, chemical, physical factors, materials or products that adversely affect or under certain conditions can adversely affect human health.DSTU ISO 22000: 2007 standard contains requirements that comply with the current legislation of Ukraine. The national standard complies with ISO 22000: 2005 Food safety management systems – Requirements for any organization in the food chain. The introduction of the HACCP methodology into the practice of domestic enterprises is caused by the need to ensure the safety of products in order to protect consumers and to assist these enterprises in international trade.Документ Система охорони здоров’я та безпеки робітників агропромислового комплексу в умовах радіоактивного забруднення території(2005) Соболєв, Андрій СергійовичКнига є навчальним посібником з охорони праці та здоров’я робітників АПК в умовах радіоактивного забруднення території. Впровадження системи охорони здоров’я та безпеки робітників АПК викликане необхідністю обмеження виникнення нещасних випадків та професійних захворювань на територіях, забруднених радіонуклідами внаслідок аварії на ЧАЕС. Всебічне вивчення методологічних, організаційно-правових та практичних засад сучасних стандартів та нормативно - методичних документів України, дає можливість реалізувати розвиток сільськогосподарських підприємств сучасного типу. Результатом цього стане зменшення випадків травматизму, збереження життя і здоров’я працівників, створення відповідних умов праці для робіт в умовах радіоактивного забруднення території. Посібник призначено для слухачів ІПДО НУХТ, фахівців підприємств харчової та переробної промисловості, працівників державних органів, управлінського і технічного персоналу підприємств АПК різних форм власності.Документ Системи управління в агропромисловому виробництві. Міжнародні стандарти(2005) Соболєв, Андрій СергійовичКнига є навчальним посібником з систем управління виробництвом сільськогосподарської сировини та продуктів харчування. Всебічно висвітлюються методологічні, організаційно-правові та практичні засади систем: екологічного менеджменту та аудиту за стандартами ISO серії 14000, безпеки та управління ризиками у виробництві харчової продукції за вимогами НАССР, менеджменту охорони здоров’я та безпеки персоналу згідно стандарту OHSAS 18001, з урахуванням міжнародних стандартів та нормативно - методичних документів України.Документ Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів Система НАССР(2005) Соболєв, Андрій СергійовичУ навчальному посібнику „Сучасні методи менеджменту безпечності харчових продуктів” подано основи системи НАССР. Сутність системи управління безпекою харчових продуктів НАССР полягає у виявленні та контролі біологічних, хімічних, фізичних та інших чинників, матеріалів або продуктів, що негативно впливають або за певних умов можуть негативно впливати на здоров’я людини, в критичних точках технологічного процессу виробництва харчових продуктів. Цей стандарт описує елементи системи управління якістю та безпекою харчових продуктів, яка заснована на семи принципах НАССР, що визнані міжнародною спільнотою: Для застосування системи НАССР на харчових підприємствах України Українським державним науково-виробничим центром стандартизації метрології та сертифікації (УкрЦСМ) державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики розроблено і внесено ДСТУ 4161-2003. Впровадження методології НАССР у практику вітчизняних підприємств викликане необхідністю забезпечення безпечності продукції, що випускається, з метою захисту споживача і сприяння цим підприємствам у міжнародній торгівлі.Документ Хімічна безпечність продукції тваринництва згідно принципам системи НАССР. Критичні точки контролю(2004) Соболєв, Андрій СергійовичВизначення критичних точок контролю – це другий принцип системи НАССР. Яка визначає критичну точку контролю як етап, на якому контроль можливий і суттєвий для запобігання чи усунення небезпечних чинників для харчових продуктів, або їхнього зменшення до прийнятного рівня. Раціон тварин при виробництві молока та м’яса є критичною точкою контролю. Проаналізовано винос важких металів з основними видами трав з урахуванням їх ботанічного складу: винос кадмію з мітлицею повзучою дорівнює 33%, цинку – 29%. Біля 36% свинцю виноситься з конюшиною гібридною, 25% міді з вівсяницею червоною. Determination of critical points of control – it is the second principle of the system НАССР. Which determines the critical point of control as stage, on which control possible and substantial for prevention or removal of dangerous factors for food products, or their reduction to the acceptable level. The ration of animals at production of milk and meat is the critical point of control. The bearing-out of heavy metals is analyzed with the basic types of herbages taking into account their botanical composition: the bearing-out of cadmium with a panicle creeping is evened 33%, zinc – 29%. Near a 36% lead darts out with a clover hybrid.