Перегляд за Автор "Солдатенко, Ольга Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Безпека життєдіяльності у ВНЗ(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Нещадим, Лариса Петрівна; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаДля вирішення проблем запобігання або локалізації техногенних аварій необхідно встановити першопричину їх виникнення або своєчасно виявити можливі надзвичайні ситуації.В роботі наводяться стадії розвитку аварій, нормативно правова база в галузі безпеки життєдіяльності людини. To solve the problem of preventing industrial accidents or localization is necessary to establish the root cause of their origin or detect possible emergencies. This paper presents the development stage accidents normative legal base in the field of safety of human life.Документ Використання комп'ютерних технологій для прогнозування масштабів аварій на підприємствах харчової промисловості(2009) Слободян, Ольга Петрівна; Солдатенко, Ольга Олександрівна; Нещадим, Лариса ПетрівнаБільшість підприємств харчової і переробної промисловості у технологічному процесі також використовують СДОР — аміак, хлор, мінеральні кислоти. Зберігається аміак в спеціальних ємностях на території харчових підприємств. В разі виникнення аварійної ситуації з викидом аміаку відбувається забруднення території і ураження людей.В роботі наведені методичні рекомендації розрахунку прогнозування аварійної ситуації. Most food and processing companies in technological process also use SDOR - ammonia, chlorine, mineral acids. Saved ammonia in special containers in the food business. In the event of an emergency situation occurs with the release of ammonia contamination and destruction of people. In work the guidelines calculation predicting emergency.Документ Організація харчування населення в умовах забруднення навколишнього середовища радіонуклідами(2007) Гнатюк, К.; Заєць, Віра Анатоліївна; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаСтупінь радіаційної небезпеки для населення визначається кількістю і складом радіонуклідів, викинутих у зовнішнє середовище, відстанню від місця аварії до населених пунктів, метрологічними умовами та порою року під час аварії. Радіоактивні речовини забруднюють сільськогосподарські рослини і урожай, які через це можуть стати непридатними для використання в їжу людям і на корм тваринам. The degree of radiation danger for a population is determined by an amount and composition of radionuclidess thrown out in an environment, by distance from the scene of accident to the settlements, metrology terms and season during an accident. Radionuclidess contaminate agricultural plants and harvest, that from it can become useless for the use in a meal to the people and on a feed to the animals.Документ Розроблення графіку проведення безаварійної зупинки цукрового заводу(2007) Гнатюк, К. І.; Заєць, Віра Анатоліївна; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаНа кожному підприємстві цукрової промисловості повинен заздалегідь бути розроблений та відпрацьований порядок зупинки технологічної лінії та безаварійного відключення виробництва. Було проаналізовано вже існуючі схеми по проведенню безаварійної зупинки підприємств цукрової промисловості, враховано існуючі недоліки. On every enterprise of saccharine industry must in good time be worked out and exhaust order of stop of technological line and accident-free disconnecting of production. Already existent charts were analysed on realization of accident-free stop of enterprises of saccharine industry, existent defects are taken into account.Документ Цивільна оборона(2008) Гуць, Віктор Степанович; Яцюк, Микита Мефодійович; Прокопенко, Олександр Іванович; Пелих, Володимир Максимович; Солдатенко, Ольга ОлександрівнаРозглянуті питання підготовки об’єктів промислового комплексу до їх стійкої роботи в умовах надзвичайних ситуацій в мирний час. Стійкість функціонування об’єктів харчової промисловості базується на збереженні технологічного обладнання, регулярного забезпечення якісною сировиною виробництва, розробкою і впровадженням інженерно-технічних заходів цивільного захисту. Приведено сучасні оцінки стійкості елементів об’єктів громадської діяльності в надзвичайних ситуаціях, визначено необхідні заходи щодо їх підвищення шляхом інженерного захисту. The questions of preparation of industrial complex for their stable operation in emergencies in peacetime. The stability of the functioning of the food industry is based on maintaining technological equipment, regular maintenance of quality raw materials production, development and implementation of engineering activities of civil protection. Powered assess the stability of modern elements objects of public activities in emergency situations determined necessary measures to increase by artificial protection.