Перегляд за Автор "Солошенко, Катерина Ігорівна"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Бактеріоцини лактобактерій козиного молока(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаЗ козиного молока виділяють штами лактобактерій, що здатні синтезувати бактеріоцини. В козиному молоці наявний штам Lactobacillus fermentum GA715, який є компонентом мікрофлори козиного молока. Цей штам бактеріоциногенний. Він відіграє значну роль у знищенні бактерій псування, таким чином зберігаючи якість молока.Документ Білки козиного молозива та їх роль у створенні природного імунітету(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаGoat colostrum contains a complex of biologically active high molecular weight proteins with antimicrobial, immunomodulatory and enzymatic activities. The paper examines the prospects of developing and using medicines based on goat colostrum as natural immunomodulators and antibacterial agents.Документ Біологічно активні пептиди козиного молозива – природні імуномодулятори та антибактеріальні засоби(2021) Солошенко, Катерина ІгорівнаДокумент Визначення амінокислотного складу високомолекулярних білків козиного молозива(2021) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаУ високомолекулярних білках молозива кіз переважають такі незамінні амінокислоти, як лейцин, лізин, треонін та валін, а серед замінних амінокислот – глутамінова та аспарагінова кислоти, серин та пролін. Отже, у білках молозива кіз переважають амінокислоти, що впливають на імунну систему.Документ Використання козиного молока у косметології(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаКозине молоко за своїми біохімічними властивостями найбільш сприятливе для шкіри людини. Молоко кіз є джерелом вітамінів: А, тіаміну, рибофлавіну, ніацину; джерелом амінокислот – лейцину, глутаміну та аспарагіну; фосфоліпідів, цинку, казеїнату натрію, сироваткового протеїну та інших біологічно активних речовин. Отже, козине молоко та його продукти необхідно використовувати у косметології.Документ Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.Документ Встановлення критичних контрольних точок при виробництві сиру кисломолочного(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга ПетрівнаПри встановленні критичних контрольних точок та критичних меж використовувалися методи, пов’язані зі збором, опрацюванням та аналізом інформації з літературних джерел та нормативних документів. Встановлення критичних контрольних точок та критичних меж на всіх етапах технологічного процесу дозволить запобігти виникненню ризику, усунути суттєвий небезпечний чинник чи знизити до прийнятного рівня його небезпечність. . When setting critical control points and critical methods related to the collection, processing and analysis of information were used from literature sources and normative documents. Establish critical and critical control points boundaries at all stages of the technological process will prevent risk, eliminate a significant dangerous factor or reduce it to an acceptable level danger.Документ Комбінований препарат біологічно активних білкових фрагментів молозива – антипод побічним реакціям(2019) Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина Ігорівна; Терещук, Діана Олександрівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаБоротьба з інфекціями продовжує залишатися одним із пріоритетних завдань охорони здоров’я в усьому світі. В роботі досліджена антибактеріальна дія біологічно активних фрагментів молозива корів в комбінації з ібупрофеном.Документ Натуральний імуномодулятор на основі білкового комплексу козиного молозива(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаУ числі природних імуномодулювальних засобів знаходяться біологічно активні білкові фрагменти молозива кіз. Козине молозиво – джерело біоактивних імуномодулювальних білків, таких як лактоферин, лізоцим, імуноглобуліни.Документ Перспективи створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива(2020) Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Волошина, Ірина МиколаївнаЛікувальна косметика захищає шкіру від старіння, дерматологічних проблем, шкідливого впливу навколишнього середовища. Перспективним є створення лікувально-косметичних засобів на основі козиного молока та молозива.Документ Протиракові властивості комплексу біоактивних фрагментів молозива(2018) Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина Ігорівна; Лич (Ткаченко), Інна ВалентинівнаУ роботі досліджена можливість використання суміші біологічно активних фрагментів молозива корів для пригнічення проліферації онкологічних клітин молочної залози MCF-7, клітин раку легень А-549, і Т-24 клітин раку сечового міхура.Документ Імуномодулювальні та антибактеріальні властивості препарату на основі біологічно активних білкових фрагментів молозива(2019) Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна; Моцар, Анна В.; Солошенко, Катерина ІгорівнаУ статті досліджено функціональну активність фагоцитарних клітин на моделі фагоцитів під впливом препарату на основі біологічно активних білкових фрагментів молозива корів. Визначено такі показники, як відсоток фагоцитозу ВФ (відсоток клітин, які захопили бактеріальні клітини) та фагоцитарне число ФЧ (середня кількість частинок, яку поглинула одна фагоцитувальна клітина). Крім цього, описано антибактеріальні властивості молозива корів, встановлено мінімальні інгібуючі концентрації препарату на основі біологічно активних білкових фрагментів молозива корів різної концентрації білків та мінімальні інгібуючі концентрації препарату на основі біологічно активних білкових фрагментів молозива корів у комбінації з лікарською речовиною.This paper explores the functional activity of phagocytic cells in models of phagocytes under the influence of the drug on the basis of biologically active protein fragments of colostrum of cows. Such indicators as the percentage of phagocytes PP (percentage of cells captured bacterial cells) and phagocytes number FN (average number of particles that absorbed phagocytes one cell) were defined. Antibacterial properties of colostrum of cows set the minimum inhibitory concentration of the drug based on biologically active protein fragments of colostrum of cows with different protein concentration and minimum inhibitory concentration of the drug based on biologically active protein fragments of colostrum of cows in combination with nonsteroidal antiinflammatory drug (NSAID) used for the management of mild to moderate pain, fever, and inflammation — ibuprofen.