Перегляд за Автор "Степанчук, Марина Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Дослідження процесу настоювання плодів кизилу(2017) Степанчук, Марина Сергіївна; Лапіна, Надія Володимирівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія ВікторівнаМетою дослідницької роботи передбачено дослідження процесу вилучення цільових компонентів під час настоювання рослинної сировини із передбаченням подрібнення матеріалу перед його переробкою. Відомо, що подрібнення застосовують для інтенсифікації процесів масоперенесення за рахунок збільшення сумарної поверхні фази. Запропоновано використання отриманих настоїв в технології безалкогольних напоїв при приготуванні цукрових сиропів. Визначено доцільність використання настоїв з сировини, яка має привабливі органолептичні показники та в змозі надати продукту функціонального значення. Для проведення експериментів взято сушені поди кизилу, як сировина, що здатна задовольнити потреби якості настою. В якості екстрагенту обрано воду з погляду на її подальше використання в приготуванні сиропу. Прийнято найвпливовіші фактори, якими передбачається управляти процесом. Рівні варіювання цих факторів обрано з розрахунку на попередній огляд літератури. Настоювання проводилось в колбах на водяній бані, яка дозволяла управляти температурою середовища. Показник, який визначав кількісну характеристику проходження процесу була масова частка сухих речовин в настої, що визначався рефрактометричним методом. Показник, який відображав якісну характеристику готових настоїв була масова частка аскорбінової кислоти, що визначалася йодометричним методом. Отримано результати експериментів,на основі яких побудовані поверхні відгуку та розроблено математичні моделі процесу. Визначено, що вилучення водорозчинних сполук із плодів кизилу має різну величину та якісний склад, а саме вміст вітаміну С. На основі результатів математично- статистичної обробки знайдено оптимальні режими настоювання.Документ Розроблення нового виду негазованого напою на основі екстрактів лікарської сировини(2016) Степанчук, Марина Сергіївна; Попова, Наталія ВікторівнаВиробництво концентратів для безалкогольних напоїв є актуальним на даний час. Manufacturing concentrates for soft drinks is relevant at this time.Документ Феномен «людини успішної»: екзистенційний та соціокультурний аспекти(2014) Степанчук, Марина Сергіївна; Бабушка, Лариса ДмитрівнаУспіх як характеристика індивідуального життєвого шляху та соціокультурна категорія здавна викликає інтерес науковців щодо теоретичного дослідження в умовах культури. Success as a characteristic of individual life and socio-cultural category long is of interest for theoretical research scientists in a culture.