Перегляд за Автор "Стойко, Вікторія Іштванівна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аналіз супутніх ферментативних активностей у термотолерантних штамів мікроміцетів – продуцентів целюлолітичних ферментів(2012) Омельчук, Євген Олександрович; Лапська, Ю. Ю.; Красінько, Вікторія Олегівна; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаThe analysis of the related enzymatic activites ( poligalacturonase, pectinesterase, inulinase) among termotolerance micromicetes of the different taxonomic groups that have high endoglucanase activity was carried out. Stains, that can be used as a potential of cellulosolitic enzymes that have complex and directional activity were defined.Документ Вплив умов культивування на синтез інулінази Penicillium SP. 225(2011) Стойко, Вікторія Іштванівна; Жданова, Нелли; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Капічон, Г. П.Вивчено вплив деяких технологічних параметрів на біосинтез інулінази мікроміцетом Penicillium sp. 225. Визначені джерела вуглецевого (жмих топінамбуру) та азотного (азотнокислий калій) живлення. Температура 20 С, об’єм поживного середовища 150 мл за швидкості перемішування 160 об/хв протягом 3-х діб є оптимальними параметрами культивування продуценту. При вирощуванні Penicillium sp. 225 на підібраному поживному середовищі інуліназна активність зросла у 9 разДокумент Розроблення технології інулінази грибного походження(2014) Стойко, Вікторія ІштванівнаВ результаті проведеного скринінгу селекціоновано нові штами грибів Penicillium aculeatum 225 та Aspergillus sp. 8ТХ – продуценти позаклітинної інулінази. Вивчено ряд морфолого-культуральних та фізіолого-біохімічних властивостей відібраних штамів. Підібраний склад поживних середовищ для вирощування штамів-продуцентів та розроблені умови їх культивування. В результаті величина екзоінуліназної активності досліджених штамів підвищена у 9 - 11 разів (біля 20 – 30 од/см3). Методи виділення та очищення інулінази включають осадження ферменту органічними речовинами (етанол, ізопропанол, ацетон) та ультрафільтрацію культуральної рідини. Отримано технічні ферментні препарати інулінази з активністю для P. aculeatum 225 – 72,2 од/см3 (питома активність 6,07 од/мг) і Aspergillus sp. 8TX – 64,9 од/см3 (питома активність 4,87 од/мг). Інуліназа досліджених мікроміцетів проявляла активність у діапазоні значень pН від 5,0 до 6,0. Оптимальна температура дії інулінази P. aculeatum 225 65 ˚С. Інактивацію інулінази Aspergillus sp. 8TX спостерігали при температурі 60 ˚С і вище. Розроблено Технічні умови, технологічну та апаратурну схему виробництва гідролітичного ферментного препарату з інуліназною активністю. Були проведені стендові дослідження процесу культивування штаму-продуценту P. aculeatum 225 в напіввиробничих умовах та встановлені оптимальні режими його культивування. Cultural, morphological, physiological and biochemical properties of selected strains were studied. Compositions of nutrient media for producers and conditions of their cultivation were selected. As a result, the value of exoinulinase activity of studied strains increased in 9 - 11 times (about 20 – 30 U/ml). Methods of isolation and purification of studied inulinase included the sedimentation of enzyme by organic solvents (ethanol, isopropanol, acetone) and ultrafiltration of cultural liquid. Crude enzyme preparation from P. aculeatum 225 showed the activity of 72,2 U/ml (specific activity was 6,07 U/mg) and one from Aspergillus sp. 8TX showed the activity of 64,9 U/ml (specific activity was 4,87 U/mg). Obtained fungal inulinase were active in the range of pH values from 5,0 to 6,0. The temperature optimum for P. aculeatum 225 inulinase was at 65 ˚С and for Aspergillus sp. 8TX inulinase - at 60 ˚С and above.Документ Скринінг продуцентів целюлолітичних ферментів серед мезофільних та термотолерантних мікроміцетів(2010) Омельчук, Євген Олександрович; Красінько, Вікторія Олегівна; Іванов, О. О.; Твердохліб, Ірина Олексіївна; Капічон, А. П.; Айзенберг, Вікторія Леонідівна; Стойко, Вікторія ІштванівнаЗдійснено багатоступеневий скринінг серед штамів мезофільних та термотолерантних мікроміцетів на здатність їх до синтезу спектру целюлолітичних ферментів. Для подальшого дослідження відібрано найбільш активні штами.