Перегляд за Автор "Циганкова, Олена Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Оцінювання сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом(2015) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаАналіз структури виноградників України показує, що існує проблема недосконалого сортового складу промислових насаджень. Це відбивається на рівні продуктивності, високої собівартості врожаю і готової продукції. Одним із способів вирішення даної проблеми є розширення сировинної бази за рахунок введення до реєстру сортів, які мають високі технологічні показники. Метою роботи є дослідження перспективних для України сортів винограду для виробництва оригінальних натуральних столових вин високої біологічної цінності. Analysis of the structure of vineyards in Ukraine shows that there is a problem imperfect varietal composition industrial plants. This is reflected in the level of productivity, high cost of harvest and the finished product. One way of solving this problem is to expand the resource base by introducing in the register of varieties, which have high technological characteristics. The aim of this work is the study of promising grape varieties for the production of original natural table wines with a high biological value.Документ Порівняльна характеристика червоних сухих вин з перспективних для України сортів винограду(2018) Циганкова, Олена Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаМетою роботи є дослідження сортів винограду для виробництва вин з високим біологічним потенціалом та конкуренції на внутрішньому і світовому ринку. The aim of the work is to study grape varieties for the production of wines with high biological potential and competition in the domestic and world markets.Документ Способи підвищення та зберігання біологічної цінності червоних столових вин(2018) Циганкова, Олена Вікторівна; Онищук, Юлія Олександрівна; Білько, Марина Володимирівна; Куц, Анатолій МихайловичМетою роботи є застосування препаратів таніну до бродіння м’язги та препаратів, що містять гуміарабік, для збереження фенольних сполук у червоних сухих винах. The purpose of the work is to use tannin preparations before muscle fermentation and drugs containing gum arabic to preserve phenolic compounds in red dry wines.Документ Удосконалення технологiï червоних столових вин пiдвищеноï бiологiчноï цiнностi(2017) Білько, Марина Володимирівна; Циганкова, Олена ВікторівнаПредставлені результати дослідження фенольного комплексу червоних сухих столових вин, виготовлених з використанням різних технологічних схем переробки винограду сортів Сіра, Санджовезе, Пті Вердо. Для підвищення масової концентрації фенольних сполук у виноматеріалах, запропоновано до основної маси м’язги додавання збідненої м’язги, отриманої після переробки винограду по-білому способу. Проведено порівняльний аналіз фізико-хімічних показників та технологічного запасу фенольних сполук винограду; кількісного та якісного складу сполук фенольного комплексу в сортових і купажних винах, виготовлених за схемами з використанням збідненої м’язги. Встановлено можливість підвищення біологічної цінності столових вин використанням додаткової збідненої м’язги та купажуванням виноматеріалів різних сортів з більшим біологічним потенціалом. The results of the research of the phenolic complex of red dry table wines, made using various technological schemes of grape varieties of varieties of Sira, Sanjouves, Pti Verdou, are presented. In order to increase the mass concentration of phenolic compounds in wine materials, it is proposed to add to the bulk of the muscle the depleted muscle obtained after processing of grapes by a white method. A comparative analysis of physico-chemical parameters and technological reserve of phenolic compounds of grapes has been carried out; quantitative and qualitative composition of compounds of the phenolic complex in the varieties and blend wines made according to the schemes using depleted muscle. The possibility of increasing the biological value of table wines with the use of an additional depleted muscle and blending of wine materials of different varieties with greater biological potential is established.Документ Удосконалення технології столових вин регулюванням вмісту фенольних речовин(2019) Циганкова, Олена ВікторівнаДисертаційна робота присвячена удосконаленню технології червоних та білих столових сухих вин із перспективних для України сортів винограду Буковинка, Сіра, Санджовезе, Пті Вердо, Темпранільйо, Пінотаж шляхом регулювання вмісту речовин фенольного комплексу для підвищення їх біологічної цінності. Встановлено, що накопичення технологічного запасу фенольних речовин, у тому числі антоціанів, збільшується при визріванні винограду і досягає максимуму за масовою концентрацією цукрів у діапазоні 225…239 г/дм3. Встановлено, що виноматеріали, виготовлені на расах дріжджів Vitilevure LВ rouge і Lalvin EC 1118 характеризувалися більш високою концентрацією терпенових спиртів, які входять до складу ефірних олій винограду та мають антиоксидантні властивості. Доведено ефективність технологічного прийому додавання 40…50 % збідненої м’язги для підвищення вмісту речовин фенольного комплексу. Для збалансування органолептичних характеристик та фенольного комплексу червоних сортових виноматеріалів запропоновано їхнє купажування. Регресійний аналіз дозволив встановити співвідношення сортових виноматеріалів Сіра, Санджовезе та Пті Вердо у купажі 0,48:0,13:0,40 відповідно. Застосування танінів сприяє уповільненню зменшення кількості фенольних речовин і антоціанів в процесі зберігання виноматеріалів. Встановлено, що використання гуміарабику та комплексного препарату для оклеювання виноматеріалів позитивно впливає на збереження речовин фенольного комплексу в порівнянні з іншими речовинами. На основі порівняльної характеристики вмісту речовин фенольного комплексу закордонних зразків червоних сортових сухих вин зі зразками, виготовленими за удосконаленою технологією встановлено перевагу у іноземних зразках полімерних фракцій фенольних сполук, які не мають біологічної цінності. Розроблено нормативну документацію – технологічну інструкцію на виробництво вина ординарного столового сухого сортового червоного «Темпранiльйо», виробничу апробацію технології проведено в умовах підприємства ТОВ «Бейкуш Вайнерi» (Миколаївська обл., Україна). Розрахункова економічна ефективність впровадження результатів розробок склала (у цінах 2018 року) 77020 грн на 1000 дал виноматеріалу.