Перегляд за Автор "Ярмоліцька, Олена Сергіївна"
Зараз показуємо 1 - 9 з 9
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Аспекти якості та окиснення оліє-жирової композиції(2019) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаВиявлено, що чинники щодо зменшення впливу на термоокиснення,з урахуванням отриманої моделі, ранжуються: 1 - температура процесу; 2 - тривалість окиснення; 3 - концентрація ланоліну. Серед комбінованих чинників – сумісний вплив температури і тривалості термообробки. It was found that factors related to reducing the effect on thermal oxidation, taking into account the obtained model, are ranked: 1 - temperature of the process; 2 - duration of oxidation; 3 - concentration of lanolin. Among the combined factors is the combined effect of temperature and duration of heat treatment.Документ Властивості стеролів тваринного походження(2019) Кашпуровська, Тетяна Юріївна; Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Романовська, Тетяна ІванівнаУ роботі охарактеризовано стероли. Особливу увагу зосереджено на стеролах тваринного походження. Серед представників виділено холестрол, наведено його роль в організмі людини. У якості сировини для отримання холестеролу запропоновано ланолін. The work describes the sterols. Particular attention is paid to animal sterols. Among the representatives of the selected cholesterol, his role in the human body is given. Lanolin was proposed as a raw material for cholesterol.Документ Дослідження антиокислювальної здатності ланоліну в системі КТІОЛ(2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаПроблема удосконалення та розробки нових технологій, продуктів і препаратів є актуальною для всіх галузей промисловості. Одним із напрямів конструювання інноваційних продуктів і препаратів є використання в ліпідовмісних композиціях восків, воскоподібних продуктів і їхніх фракцій з ліпофільно-гідрофільними, функціональньно-технологічними та функціональними властивостями. The problem of improving and developing new technologies, products and drugs are relevant for all industries. One of the directions of designing innovative products and preparations is the use in lipid-containing compositions of waxes, waxy products and their fractions with lipophilic-hydrophilic, functional-technological and functional properties.Документ Дослідження впливу технологічних чинників на властивості олієжирової композиції (ОЖК КТІОЛ)(2019) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаВовняний жир - це природний ліпід, який пом'якшує шкіру і вовняні волокна, а також захищає їх від несприятливих погодних умов. Найбільш широко використовуваними продуктами є рафінований віск з вовни та її модифікації, які називаються ланоліном. Ланолін і його похідні мають широку сферу застосування. Робота присвячена дослідженню особливостей окиснення оліє жирової композиції у процесі термоокиснення. Wool grease is a natural lipid that softens the skin and sheep's wool fibers, as well as protects them from adverse weather conditions. The most widely used products are refined wool oil and its modifications, which are called lanolin. Lanolin and its derivatives have a wide range of applications. The work is devoted to the study of the oxidation characteristics of oil-fat composition during the thermal oxidation process.Документ Особливості фізико-хімічних властивостей ланоліну(2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна ІванівнаКосметичні засоби — це препарати, які застосовуються для догляду за шкірою, нігтями, волоссям тощо. Особливим попитом користується декоративна косметика, проте все більшої популярності набуває косметика лікувально-профілактичної дії. Останнім часом спостерігається зростання інтересу суспільства до продуктів натурального походження. У зв’язку з чим з’явилася тенденція зниження у складі косметичних препаратів штучних ароматизаторів і консервантів, що призводить до зменшення терміну зберігання. Cosmetic products are preparations that are used to care for skin, nails, hair, etc. Of particular demand is decorative cosmetics, but more and more popular is the cosmetics of therapeutic and prophylactic action. Recently there has been an increase in the interest of society in products of natural origin. In connection with this, there was a tendency for the decrease in the composition of cosmetics artificial flavors and preservatives, which leads to a decrease in the shelf life.Документ Питання краси у сучасному суспільстві(2018) Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Кітов, Микола ГригоровичМи живемо у світі краси, вона оточує нас. Однак поняття краси більш глибоке, ніж уявляє собі більшість людей. Краса – це щось прекрасне, піднесене. В якості продукту сучасної культури краса потихеньку перетворюється на об’єкт комерції, особливо завдяки нинішній гламуризації культури. Звідси випливає проблема удосконалення та розробки нових технологій, продуктів і препаратів косметичного призначення. We live in a world of beauty, it surrounds us. However, the concept of beauty is deeper than most people imagine. Beauty is something beautiful, sublime. As a product of modern culture, beauty gradually becomes the object of trade, especially due to modern glamor culture. Hence the problem of improving and developing new technologies, products and cosmetics.Документ Спосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофобним розчинником (патент на винахід № 122290 C2)(2020) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Ярмоліцька, Олена СергіївнаСпосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни включає екстрагування вовняного жиру органічним розчинником. Перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді при температурі 1-15 °C за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють гідрофобним неполярним розчинником при температурі 35-60 C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. The method of extracting sheep fat from sheep meat includes the extraction of sheep fat by an organic retailer. Before extraction, prepare the outside until the lint is removed from the fat, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C for spivv_dnoshennia water: inside 10-20: 1 with a stretch of 5-15 minutes. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Fat extraction is carried out by a hydrophobic non-polar retailer at a temperature of 35-60 C for a period of 1-6 years. leaky to excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and from the removed purpose, remove the retailer by distillation under vacuum.Документ Спосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни екстрагуванням гідрофобним розчинником (патент на корисну модель 135259)(2019) Романовська, Тетяна Іванівна; Осейко, Микола Іванович; Ярмоліцька, Олена СергіївнаСпосіб отримання вовняного жиру з овечої вовни включає екстрагування вовняного жиру органічним розчинником. Перед екстрагуванням проводять підготовку вовни до вилучення вовняного жиру тіпанням, замочуванням у воді при температурі 1-15 °C за співвідношення вода:вовна 10-20:1 протягом 5-15 хв. у одну-чотири стадії, віджиманням і сушінням вовни до видалення вільної вологи. Екстрагування жиру здійснюють гідрофобним неполярним розчинником при температурі 35-60 C тривалістю 1-6 год. протитечійно до залишкового вмісту жиру на вовні 0,8-1,5 %, а з отриманої місцели видаляють розчинник дистиляцією під вакуумом. The method of extracting sheep fat from sheep meat includes the extraction of sheep fat by an organic retailer. Before extraction, prepare the outside until the lint is removed from the fat, soaked in water at a temperature of 1-15 ° C for spivv_dnoshennia water: inside 10-20: 1 with a stretch of 5-15 minutes. at one-chotiri stage, vіdzhimannyam i sushіnnyam vodalennya vіlnoї vologa. Fat extraction is carried out by a hydrophobic non-polar retailer at a temperature of 35-60 C for a period of 1-6 years. leaky to excess fat on the outside of 0.8-1.5%, and from the removed purpose, remove the retailer by distillation under vacuum.Документ Фізико-хімічні властивості вовняного жиру(2018) Осейко, Микола Іванович; Романовська, Тетяна Іванівна; Ярмоліцька, Олена СергіївнаВовняний жир отримують під час очищення вовни для легкої промисловості. Очищення вовни проводять в основному миттям у водних розчинах мийних засобів, а також шляхом обробки вовни екстрагентами. Кожний спосіб очищення вовни має свої особливості, які безпосередньо впливають і на якість вовни і на якість та безпечність вовняного жиру. Wool grease is obtained during the cleaning of wool for light industry. Wool cleansing is carried out mainly by washing in aqueous solutions of detergents, as well as by treating wool with extractives. Each method of wool cleaning has its own characteristics, which directly affect the quality of wool and the quality and safety of wool grease.