Перегляд за Автор "Zakharov, Volodymyr"
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Baromembrane methods for separation of disillery stillage(2017) Zmievskiy, Yuriy; Dzyazko, Yulia; Kornienko, Ludmila; Zakharov, Volodymyr; Ustinov, Olexandr; Mironchuk, ValeriyThe paper considers the processing of grain distillery stillage by ultrafiltration and reverse osmosis. The results of experimental studies using the membrane UPM-10 and KS-M (RM NanoTech, Russia) at different pressures and temperatures are presented. An hardware-technological scheme for the processing of grain distillery stillage with the successive application of ultrafiltration and reverse osmosis is proposed.У роботі розглянуто питання переробки зернової барди ультрафильтрацією та зворотним осмосом. Наведено результати експериментальних досліджень з використанням мембрани УПМ-10 і КС-М (РМ Нанотех, Росія) при різних тисках і темпетарурах. Запропоновано апаратурно-технологічну схему переробки барди з послідовним застосуванням ультрафільтрації та зворотного осмосу.Документ Deep processing of permeate after nano-filtration (nf) of milky whey(2018) Zakharov, Volodymyr; Zmievskiy, Yuriy; Ustinov, Olexandr; Dzyazko, Yulia; Mironchuk, ValeriyThe method of deep processing of nano-filtration permeate of milk whey is proposed and scientifically substantiated, using ozonation and electrodialysis processes. The ozonation station can remove up to 96 % of organic compounds of NF permeate, and the amount of dissolved ozone in this case should be 20...28 mg/dm3. This treatment allows us to fully utilize NF permeate in the future. It has been established that in order to achieve the posteffect of the impossibility of microflora in the ozone-treated nanofiltration permeate, the minimum amount of dissolved ozone should not be less than 2,5 mg/dm3.Документ Implementation of HACCP system in restaurants(2022) Yurchenko, Irina; Kuzmin, Oleg; Zakharov, VolodymyrThe purpose of the work is to clarify the problems in the implementation of the HACCP system in the restaurant industry. Метою роботи є з’ясування проблем впровадження системи НАССР у ресторанному господарстві.Документ Mathematical modeling of mass transfer in baromembrane processes(2018) Ustinov, Olexandr; Zakharov, Volodymyr; Obodovich, AlexanderTo determine the optimal modes of rational exploitation of membranes the phenomena of concentration polarization was researched. To simulate the real processes of separation, we used geometric, physical and mass-exchange characteristics of real membrane systems. Depending on the pressure, membrane characteristics and flow turbulence, the concentration polarization may exceed the value of 10, which must be taken into account in order to prevent the formation of sediment on the surface of the membrane.Документ Ozonation of nanofiltrative permeate of whey(2017) Zakharov, Volodymyr; Rozhdestvenskaya, L. M.; Biletska, Iryna; Zmievskiy, Yuriy; Ustinov, OlexandrThe nanofiltration permeate of the whey was treated with an ozone-gas mixture and passed through the layer of activated charcoal. The total content of organic impurities in the treated solution decreased by 96%. Нанофільтраційний пермеат молочної сироватки піддавався обробці озоно-газовою сумішшю та пропускався крізь шар активованого вугілля. Загальний вміст органічних домішок у оброблюваному розчині зменшився на 96%.