Перегляд за Ключові слова "biochemistry"
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальні проблеми хімії та хімічної технології(2022) Національний університет харчових технологійВидання містить тези доповідей І-ї Міжнародної науково–практичної конференції “Актуальні проблеми хімії та хімічної технології”. Розглянуто проблеми фундаментальної та прикладної хімії, харчової і косметичної хімії, та викладання хімії у ЗВО. The publication contains abstracts of reports of the 1st International Scientific and Practical Conference "Actual Problems of Chemistry and Chemical Technology". The problems of fundamental and applied chemistry, food and cosmetic chemistry, and teaching chemistry in higher education institutions were considered.Документ Біологічна хімія(НУХТ, 2012) Левандовський, Леонід Вікторович; Дрюк, В. Г.; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна; Скляр, С. І.У підручнику викладено основні положення біологічної хімії, що дають загальні уявлення про хімічні основи життєдіяльності тварин, рослин та мікроорганізмів. Розглянута будова, асиміляція і дисиміляція основних класів біомолекул: білків, нуклеїнових кислот, вітамінів, вуглеводів, ліпідів, ферментів тощо. Охарактеризовано біохімічні процеси у харчових виробництвах. The tutorial presents the basic concepts of biological chemistry, which give a general idea of the chemical basis of life of animals, plants and microorganisms. Details of the structure, assimilation and dissimilation major classes of biomolecules: proteins, nucleic acids, vitamins, carbohydrates, lipids, enzymes, etc. Characterized biochemical processes food industry.Документ Розробка інноваційних м'ясомістких геродієтичних продуктів(2014) Пешук, Людмила Василівна; Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Чернюшок, Ольга АнатоліївнаСучасні положення фізіології і біохімії харчування вказують на необхідність інноваційних підходів до створення геродієтичних продуктів поліфункціонального призначення, які задовольняють вимогам гігієни харчування і усувають шкідливі впливи на організм. Важливо відзначити, що функціональні компоненти, які входять до складу розроблюваних продуктів повинні виявляти позитивний вплив і не бути нівельованими іншими інгредієнтами в екстремальних випадках. Modern position physiology and biochemistry of nutrition indicate the need innovative approaches to the creation of multifunctional Gerontologic diet products appointment, meeting the requirements of food hygiene and eliminate harmful effects on the body. Importantly, the functional components members of the developed products should show a positive impact not be substituted by other ingredients in extreme cases.