Перегляд за Ключові слова "control systems"
Зараз показуємо 1 - 12 з 12
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Intellectual technology in modern control systems(2014) Mosijchuk, NataliaThe task of developing and implementing intellectual technologies in modem control objects activity is very actual and requires further development, as a number of issues still remain unresolved. Identification with fuzzy logic conclusion is one of the most effective methods for constructing models of nonlinear dependencies. Fuzzy models and algorithms for processing information allow to structure the data and to forecast the behaviour of the object in the future (for a certain period of time).Документ The problems of technological monitoring in the control of industrial enterprise(2013) Kyshenko, VasilThe problems of technological processes monitoring in the control of in-dustrial enterprises were considered by the example of the sugar industry. The problems and methods of technological information processing and analysis based on modern informational technologies were described. The role of informational and analytical systems of technological monitoring in the structure of the automated control systems was determined.Документ Аналіз системи з розподіленими параметрами для підвищення точності роботи привода запірної трубопровідної арматури(2016) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичЗабезпечення функціональної надійності затворів трубопровідної арматури закладається на стадії розробки і вибору. Системи управління електропневмопріводів (ЕПП) в даний час забезпечують безперебійну і надійну роботу механізмів у технологічних процесах харчових виробництв. Для забезпечення необхідних показників якості регулювання необхідно не тільки враховувати зміну параметрів двигуна, а і зменшити кількість відмов елементів системи управління ЕПП ЗТА (запірної трубопровідної арматури) при змінах навколишнього середовища. Ensuring the functional reliability of pipeline valves gate valves. valves is laid down at the design and selection stage. Control systems of control systems (EPP) currently ensure uninterrupted and reliable operation of mechanisms in food production processes. operation of mechanisms in the technological processes of food production. To ensure the required quality indicators of control, it is necessary not only to take into account changes in of motor parameters, but also to reduce the number of failures of control system elements of the control system elements of the PTA (shut-off pipeline valves) in the event of environmental changes. environment.Документ Инженерный метод оптимизации цифровых систем управления(2014) Голинко, Игорь Михайлович; Ладанюк, Анатолий Петрович; Кубрак, Анатолий ИвановичДля оптимизации цифровых систем управления предложен интегральный критерий качества с минимизацией управляющего воздействия. Численно подтверждено унимодальнисть критерия качества . Для одноконтурной системы управления численно определены функциональную зависимость оптимальных параметров цифрового регулятора от динамических свойств объекта управления . Расчетные формулы отличаются от существующих простой структурой , высокой точностью определения оптимальных параметров регулятора и большим диапазоном застосовності.Використання предложенного метода не требует знания теории дискретных систем, существенно для инженерно - обслуживающего персонала предприятий . Integral performance index with controlling action minimization is offered for control systems optimization. It is numerically confirmed a unimodality of performance criterion. For SISO control system the controller optimal parameters as function of the process dynamic are numerically defined. Design rules differ from existing ones by simple structure, good accuracy and ensure the efficient control. Use of the offered method does not demand knowledge of discrete systems theory that is essential for engineering-attendants of enterprises.Документ Оптимізація системи керування запірно-регулюючою арматурою(2018) Мирончук, Валерій Григорович; Володін, Сергій ОлексійовичСистема автоматизації станції дефекосатурації включає: датчики рівня, тиску, температури, рН метри, рефрактометр, газоаналізатор, витратоміри, запірно-регулюючу арматуру (кульові крани і дискові затвори), пневмоелектро і електропневмo перетворювачі, контролер. Алгоритм керування очищенням соку із застосуванням слідкувальних приводів запірно-регулюючої арматури дозволяє: стабілізувати потік соку по апаратам станції дефекосатурації; упорядкувати систему розподілу вапняного молока по споживачах при застосуванні замкненої системи розподілу вапняного молока із регульованим тиском, ввести корекцію витрат СаО по його густині і по СВ (сухій речовині) дифузійного соку; оптимізувати подачу сатураційного газу у котли I і II сатурації за рахунок підтримки тиску для колектору газу, контролю СО2 складі газу, підтримки рН (це негативний логарифм концентрації іонів водню) соку I сатурації з точністю не гірше 0,2 одиниці, рН соку II сатурації - не гірше 0,1 одиниці. The automation system of the defecation station includes: level, pressure, temperature sensors, pH meters, refractometer, gas analyzer, flow meters, shut-off and control valves (ball valves and disc valves), pneumatic-electric and electropneumatic converters, and a controller. The algorithm of juice purification control with the use of tracking actuators of shut-off and control valves allows to stabilize the juice flow through the devices of the defecation station; organize the system of distribution of lime milk to consumers using a closed system of lime milk distribution with adjustable pressure, introduce correction of CaO consumption by its density and by the DS (dry matter) of diffusion juice optimize the supply of saturation gas to the I and II saturation boilers by maintaining the pressure for the gas collector, controlling the CO2 composition of the gas, maintaining the pH (negative logarithm of the hydrogen ion concentration) of the I saturation juice with an accuracy of at least 0.2 units, and the pH of the II saturation juice - at least 0.1 units.Документ Синтез систем керування трубопровідною арматурою на базі контуру низького тиску(2019) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичАктуальним напрямком розвитку харчової галузі є застосування новітніх систем контролю і керування за технологічним процесом. Заміна трудомістких технологічних контурів трубопровідної арматури на програмовані позиційні пристрої із застосуванням струмового сигналу керування 4-20 мА – дає можливість знизити енергетичні і технологічні втрати при виготовленні харчових продуктів. The use of the latest process control and management systems is a topical area of development in the food industry. Replacing labor-intensive technological circuits of pipeline valves with programmable positioning devices using a 4-20 mA control signal makes it possible to reduce energy and technological losses in food production.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами(2018) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів управління технологічними процесами та комплексами, ієрархічні системи управління та інформаційні системи управління у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції/ Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією.The materials of the conference are presented in the following areas: automation of processes of management of technological processes and complexes, hierarchical control systems and information management systems in production and education. The publication contains the program and materials of the International Scientific and Technical Conference. The materials of the conference will be useful for scientific and engineering workers, industrialists, potential investors, students of higher educational institutions and all those involved with the food industry and automation.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами(2019) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів управління технологічними процесами та комплексами, ієрархічні системи управління та інформаційні системи управління у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції/ Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами(2022) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів керування технологічними процесами та комплексами, інтелектуальні системи керування та аналізу даних, інтегроване автоматизоване керування організаційно-технічними системами, інформаційні системи керування у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією. In the materials of the conference, reports are given in the areas of: automation of processes of managing technological processes and complexes, intelligent systems of management and data analysis, integrated automated management of organizational and technical systems, information systems of management in production and education. The publication contains the program and materials of the International Scientific and Technical Conference. The materials of the conference will be useful to scientific and engineering-technical workers, manufacturers, potential investors, students of higher educational institutions, and everyone related to the food industry and automation.Документ Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами(2021) Національний університет харчових технологійУ матеріалах конференції наведено доповіді за напрямами: автоматизація процесів управління технологічними процесами та комплексами, ієрархічні системи управління та інформаційні системи управління у виробництві та освіті. Видання містить програму і матеріали Міжнародної науково-технічної конференції. Матеріали конференції будуть корисні науковим та інженерно-технічним працівникам, виробничникам, потенційним інвесторам, студентам вищих закладів освіти та всім, хто пов’язаний з харчовою промисловістю та автоматизацією.Документ Сучасні системи керування елементами запірно-регулюючої арматури(2016) Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій ГригоровичВ трубопровідних системах сучасного цукрового виробництва застосовується велика кількість запірно-регулюючих елементів. Для забезпечення штатного технічного регламенту на кожній ділянці виробництва цукру необхідно мати можливість керувати запірно-регулюючою арматурою в режимі реального часу. In the pipeline systems of modern sugar production a large number of shut-off and control elements are used in the pipeline systems of modern sugar production. In order to ensure the standard technical regulations at each sugar production site, it is necessary to be able to control control valves in real time.Документ Технічне оснащення сучасних конференц-залів(2014) Савченко, Вікторія ВолодимирівнаПроведені дослідження технічного оснащення сучасних конференц-залів, які надають конференц-послуги. Conducted studies of technical equipment of modern conference rooms, which provide conference services.