Дисертація присвячена удосконаленню та науковому обґрунтуванню
технології виробництва преміксів з використанням біологічно активної
кормової добавки – пшеничних зародків, біохімічним, мікробіологічним,
теплофізичним та гігроскопічним властивостям пшеничних зародків як об’єкта
обробки та зберігання. Розроблено та досліджено режими оброблення
електромагнітними хвилями мм-діапазону та сушіння пшеничних зародків з
метою стабілізації якості. На підставі вивчених властивостей пшеничних
зародків досліджено вплив їх на фізико-технологічні властивості преміксів,
виготовлених на основі пшеничних висівок. Розроблена і науково обґрунтована
удосконалена технологія виробництва преміксів з використанням пшеничних
зародків, розраховано економічну ефективність впровадження даної технології.