05.18.12 - Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7366

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу сушіння культивованих грибів
    (2018) Бурлака, Тетяна Василівна
    В дисертації проведено порівняльний аналіз енергетичних показників конвек-тивно – терморадіаційного, конвективного та терморадіаційного способів сушіння культивованих грибів за різними параметрами. Представлено результати дослідження сорбційних властивостей культивова-них грибів висушених різними способами при різних температурних діапазонах, а також визначено раціональний режим сушіння культивованих грибів глива звичайна з подальшим відновленням. 21 Науково обґрунтовано поєднання конвективного та терморадіаційного спосо-бу, що дозволило за необхідної якості обробки та продуктивності обладнання значно зменшити енерговитрати порівняно з традиційним обладнанням.Scientifically justified the combination of convective and thermoradiation methods, which, providing the required quality of treatment and efficiency of equipment, made it possible to substantially reduce power consumption as compared to traditional equipment usage. An experimental drying facility, which allowed the drying process to be carried out using different methods of power supply and their combinations was developed and manu-factured. It was established that the main factors that influence the behavior of the heating process of mushrooms are temperature of the heat-transfer agent, velocity of the heat-transfer agent, power of infrared tubular electric heating elements, specific load, and dis-tance from tubular electric heating elements to the material.