Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості(2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна ВладиславівнаУ статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergenciesДокумент Комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаЗапропонований комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використаний при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму й обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Практична цінність дослідження полягає в тому, що розроблено алгоритм функціонування програмного комплексу «Analysisofaccidents 1.0» для моніторингу й аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості, та алгоритм функціонування програмного комплексу «Контроль знань з охорони праці виробничого персоналу» для формування інформаційного забезпечення навчання з актуальних питань охорони праці та контролю знань виробничого персоналу підприємств харчової промисловості у цій сфері. Результати дослідження є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуа цій та оцінки їх наслідків.Документ Обґрунтування заходів і засобів для профілактики ризику травмування працівників харчових підприємств(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті обґрунтовано заходи й засоби з профілактики виробничого травматизму, спрямовані на запобігання найбільш значимим і небезпечним ризикам травмування працівників підприємств харчової промисловості на основі прогнозу окремої причини з основними видами травматичних подій, які вона зумовлює. Визначено значимість причини та різновиду ризику з урахуванням прогнозованої питомої ваги ризику для травматизму зі смертельним наслідком. Наведено рекомендації щодо визначення черговості впровадження та вибору варіантів заходів для приведення стану безпеки праці та виробничого середовища на харчовому підприємстві у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці найбільш ефективним чином, починаючи з найбільших ризиків. The measures and means of prevention of occupational injuries are defined, which include the most significant and dangerous risks of injury of workers of food industry enterprises based on the forecast of a separate cause with the major types of the resultant traumatic events. The significance of the cause is determined as well as the kind of risk taking into account the estimated proportion of the risk for injuries and fatalities. The recommendations are given for determining the priority of implementation choices and steps to bring the safety and working environment in the food business with the requirements of regulations on health in the most efficient manner, ranging from the biggest risks.Документ Удосконалення моделі ризику виробничого травматизму на підприємстві(2014) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаВ роботі проаналізовано зв’язок ризику травмування із заходами попередження нещасних випадків на підприємстві. Представлена схема дії на ризик травмування профілактичних заходів і засобів з охорони праці. Запропоновано загальні рекомендації щодо вибору профілактичних заходів, які можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників підприємств різних галузей промисловості України. In order to optimize of prevention activities in the field of occupational safety is necessary to have quantitative characteristics and risk assessment by type, sources of hazards and causes of industrial accidents and measures to minimize or neutralize them. As the state of injury or risk of accidents at work is a random with a high degree of uncertainty, then for the purposes of Health and Safety management most commonly used approach based on logical analysis. In research analyzes the relationship of risk of injury with the prevention measures at the enterprises. The presented scheme of the risk of injury prevention activities and facilities for safety. Set quantitative characteristics for use in the practice of planning and forecasting — an extremely difficult task. From a formal point of view, this is because of the three main reasons: lack of reliable statistical data, the inability of conduction the experiments, the unpredictability of human behavior. It was suggested general advices on choosing preventive measures that can be used to improve project management decisions to ensure safe working conditions of employees enterprises Ukraine.Документ Визначення економічної ефективності заходів з поліпшення умов праці на підприємстві харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті на основі статистичних даних визначено економічну ефективності від впровадження автоматизованої системи управління охороною праці для підприємства харчової промисловості, за рахунокреалізації можливостей щодо прогнозування кількості днів непрацездатності від травматизму та професійних захворювань. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article, based on the statistics, economic effectiveness was defined as the implementation of the automated system management by occupational safety for the food industry enterprise due to the implementation of capacities to predict the amount of days of disability from injuries and occupational diseases. The research for the average meat-processing enterprise (slaughterhouse) of Ukraine was done, based on statistics of 2013 — 2014. Therefore was estimated: savings from reduction of occupational morbidity; savings due to the transfer of workers, payment of which was given at the rate of work in hazardous working conditions; damage to the company due to occupational diseases and injuries. The results can be used in improving projects of management decisions to ensure safe working conditions of the employees of the food industry enterprises as well as of enterprises of other industries of UkraineДокумент Підвищення безпеки праці на підприємствах цукрової промисловості України(2015) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті розглянуто заходи щодо підвищення безпеки праці виробничого персоналу підприємств цукрової промисловості. Практична цінність роботи полягає у розробленні алгоритму функціонування програмного комплексу “Analysis_of_accidents 1.0” для моніторингу та аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємстві. Результати роботи є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуацій та оцінки їх наслідків. The article discloses measures how to improve life safety of personnel at sugar refineries. Practical value of this work is in developing the algorithm of functioning of "Analysis_of_accidents 1.0"software package to monitor and analyze the causes and circumstances that lead to occupational injuries at an enterprise. The results contribute to the development of applied bases of life safety concerning diagnosing, simulation of emergency and assessing its consequences.Документ Удосконалення методу управління охороною праці на підприємствах харчової промисловості(2014) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Коваленко, Сергій ДмитровичУдосконалено методи управління охороною праці на основі поєднання статистичного аналізу, експертного оцінювання з ранжуванням факторів та комбінованого прогнозування ризиків виробничого травматизму з реалізацією алгоритму формування пропозицій по поліпшенню умов праці на підприємствах харчової промисловості. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article were considered components of labor safety management system at food enterprises and its disadvantages were analyzed. Correlation of basic statistical data causes ill-conditioning of the normal equations system for identification of the regression coefficient. And the presence of clearances during an identifying of input data causes an assignment offset. For the prevention of that disadvantages and with aim to forecast statistical indexes of occupational injury proposed the improvement of combine regression analysis method on the principal components, which based on expert assignment methods. Wherein, the expert assignment method is more useful for clarifying basic components and providing veracity of statistical assignment of labor safety level. There was proposed the algorithm of solution making for labor conditions improving at the food industry enterprises, which based on combined risks forecasting.Документ Аналітичне дослідження виробничого травматизму на м'ясопереробних підприємствах(2014) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаПредставлена стаття присвячена дослідженню показників виробничого травматизму на підприємствах м’ясопереробної галузі України. Встановлено, що організаційні (порушення трудової і виробничої дисципліни, невикористання засобів індивідуального захисту, невиконання посадових обов’язків, невиконання інструкцій з охорони праці тощо) та кваліфікаційні (відсутність або неякісне проведення інструктажу, допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів) фактори на м’ясопереробних підприємствах харчової промисловості України призводять до 90 % виробничих травм. A present study is focused on analysis of industrial traumatism indications at the factories of meat-processing branch in Ukraine. We have determined that 90 % of factory accidents are happening because of organisational (labor and industrial discipline violations, non-usage of personal protective equipment, unfulfillment of the work duties, non-execution of occupational safety regulations) and qualificational (lack of instructions or their poor quality, giving permission to work without OSH training and testing, violation of safety requirements during exploitation of equipment, machinery, vehicles and mechanisms) issues. An approach is suggested for reasons-and-types analysis of events which caused accidents among the manufacturing personnel. It is based on multivariate regressive analysis and gives the opportunity to consider simultaneous effects of many factors, in comparison to the traditional methods of traumatism analysis, where each reason or type of event is examined separately. Results of such analysis and prognosis no doubt have to become a basis for development of preventive measures to avoid industrial traumatism accidents and create safe working conditions for personnel.Документ Прогнозування ризиків виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості(НУХТ, 2013) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаУ статті розглянуто та проаналізовано існуючі методи прогнозування ризику виробничого травматизму. Для прогнозування виробничого травматизму у роботі використано метод головних компонент, завдяки основним властивостям якого забезпечується мінімальна похибка прогнозу. The article consists of analyzed methods revive, which are used for the forecasting of occupational injury risk. Results of the forecast methods analysis show their inability for processing of different statistical data with significant errors. One of perspective scientific directions for increasing of general production safety is the injury risk forecasting, which connected with production process. The analysis of these forecasting methods allows to draw a conclusion about necessity of their improving with aim to assign all complex of injury risks at an enterprise. In this work, general model of injury risk is improved, and it – instead of other models - accounts all specter of production and social-economic factors, and it’s based on scheme of accident appearance. This approach allows to analyze direct cause-and-effect connections, which take a part in injury process. It is indentify main and latent reasons of occupational injury, and also, sorts of events, which cause an accident, by the data of annual reports.Документ Стан охорони праці на підприємствах м'ясоперобної промисловості України(НУХТ, 2013) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Коваленко, Сергій ДмитровичУ статті розглянуто сучасний стан охорони праці на підприємствах м'ясопереробної промисловості. Визначено фактори виникнення травм. Найбільш небезпечними на м'ясопереробному підприємстві є професії: забійника худоби, вантажника, слюсаря-ремонтника та оброблювача туш. Порівняльна оцінка результатів прогнозу на 2012 рік зі статистикою виробничого травматизму за 2012 рік показала, що середня достовірність прогнозу склала 85,37 %. Результати дослідження можна використати при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників м'ясопереробних підприємств. The article discusses the current state of labor protection in enterprises meat industry. The causes of injuries were determined. The most traumatic professions on Meat Processing Plant are butcher, loader, locksmith, handler of brawn. Dynamics of butcher injuries which is described by exponential function is increasing. Dynamics of loader injuries is described by third-degree polynomial. Dynamics of handler of brawn injuries is changing with acceleration and is described by fifth-degree polynomial. Dynamics of locksmith injuries is described by the fourth-degree polynomial. Comparative estimation of prediction results for 2012 with statistics of occupational injuries for 2012 showed that average authenticity of prediction is 85,37%. Results of research can be used in improving management decisions projects that can provide safe working conditions on Meat Processing Plants.