Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Інноваційна технологія комплексної переробки зернової післяспиртової барди(2022) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Ольшаковський, Ігор Михайлович; Михайлов Ігор Миколайович; Іванчук, Віктор Гнатович; Іванчук, Василь ВікторовичРозробка раціональних способів переробки зернової післяспиртової барди є актуальною задачею. Для її вирішення запропонована енергозберігаюча технологія, яка передбачає отримання вологого кеку з вмістом сухих речовин 30…35 %, згущення фугату від 6…9 до 28…32 % в SE-декантері, а фугату після SE-декантера від 3…4 до 14…18 % в ультрафільтраційній установці та висушування кеку і концентрату з отриманням сухої барди (DDGS) вологістю 10…12 % і вмістом протеїну 30…35 %. Очищення і знесолення суміші фільтрату після ультрафільтраційної установки, лютерної води і конденсату після сушильної установки шляхом нанофільтрації дозволило отримати воду, придатну для використання на технологічні потреби. Після виробничих досліджень інноваційна технологія була впроваджена на спиртових заводах. Development of rational methods of processing of grain post-alcohol bard is an urgent task. For its solution the energy-saving technology has been suggested, which envisages obtaining a wet cake with solids content of 30 ... 35 %, thickening of the centrifuges from 6 ... 9 to 28 ... 32 % in an SE-decanter, and the substrate after the SE-decanter from 3 ... 4 to 14 ... 18 % in ultrafiltration installation and drying of cake and concentrate with obtaining dry bard (DDGS) with humidity 10 ... 12 % and protein content 30 ... 35 %. Purification and desalination of a mixture of filtrate after the ultrafiltration unit, luther water and condensate after the drying by nanofiltration made it possible to get water, suitable for use for technological needs. After production research, the innovative technology was introduced in distilleries.Документ Автоматизована система управління брагоректифікаційною установкою непрямої дії(2013) Іванчук, Василь Вікторович; Кутя, Віталій МиколайовичРозроблено структурну схему брагоректифікаційної установки непрямої дії як багатозв’язного об’єкта автоматизації. Встановлено взаємозв’язок між основними параметрами об’єкта. Сформульовано основні функціональні характеристики та вимоги до автоматизованої системи управління брагоректифікаційною установкою непрямої дії. Запропоновано принципову схему автоматичного контролю і регулювання флегмового числа. The structural scheme of indirect action distiller column plant as an multivariable object of automation has been developed. The interrelation between the main parameters of the object has been set. The basic functional characteristics and requirements for automated control system of indirect action distiller column plant have been formulated. A scheme of automated reflux ratio control has been proposed.