Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту
    (2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій Наумович
    Розроблено рецептури січених напівфабрикатів, зокрема котлет та тюфтельок, збагачених йодом та селеном, за рахунок додавання водоростей цистозіри чорноморської та фукусу. Визначено спосіб підготовки водоростей та умови їх внесення у фарш. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, технологічні та мікробіологічні показники розроблених напівфабрикатів, втрати йоду при термічній обробці — смаженні та приготуванні котлет на пару, тушкуванні тюфтельок у соусі, втрати селену при термічній обробці — приготуванні котлет на пару та тушкуванні тюфтельок у соусі. Created recipe chopped semi, particularly burgers and tyuftelek enriched with iodine and selenium, with the addition of the algae Cystoseira and Fucus. Identify the methods of preparation of algae and conditions of making the stuffing. Studied organoleptic, physical, chemical, technological and microbiological indicators developed semi-iodine losses during thermal processing - roasting and cooking meatballs steamed, braised in sauce meatballs, selenium loss during heat treatment - preparation for a couple of chops and putting meatballs in sauce.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія виробництва котлет профілактичного призначення з водоростями цистозіра чорноморська та фукус
    (2010) Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій Наумович
    Розроблено рецептури січених напівфабрикатів профілактичного призначення, зокрема котлет, з водоростями цистозіра чорноморська та фукус, визначено спосіб підготовки та умови внесення водоростей у фарш, а також втрати йоду та селен у при різній термічній обробці (смаженні та приготуванні на пару) з метою визначення вмісту вказаних мікроелементів в готових виробах. The recipes of chopped semi-finished products of preventive prescribing, particulary cutlets, with water-plants of the Black Sea and focus were developed, the way of preparation and conditions of putting of water-plants into mince and also losses of iodine and selenium under different thermal processing (roasting and preparing on steam) with the purpose of content definition of stated microelements in ready articles were determined.