Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
  • Ескіз
    Документ
    Аграрний сектор України в умовах зміщення вектора зовнішньоекономічної діяльності на Захід
    (2016) Крисанов, Дмитро Федосійович; Тур, Олеся Василівна; Водянка, Любов Дмитрівна
    Проаналізовано виклики та проблеми, які постали перед аграрним сектором в 2010-ті роки у наслідок посилення спадної тенденції експорту продукції до Російської Федерації та їх підсилення активізацією процесів зближення з Європейським союзом. Розкрито необхідність виходу на нові ринки збуту агрохарчової продукції, ключовою умовою чого виступає формування в Україні системи харчової безпечності, за її адекватності запровадженій в ЄС системі безпечності харчових продуктів та кормів для тварин. Висвітлено ситуацію із впровадженням в Україні державного ринкового нагляду за дотриманням нормативних вимог у сфері безпечності агрохарчової продукції, оцінено стан впровадження системи НАССР на підприємствах харчової промисловості, а також вимог програм-передумов на тих виробництвах, що не потребують впровадження таких систем. Зроблено обґрунтовані висновки щодо необхідності прискореного переходу на європейську модель харчової безпеки. Calls and problems that appeared before an agrarian sector in 2010 year because of strengthening of descending tendency of export of products to Russian Federation and their strengthening by activation of processes of rapprochement with European Union are analysed. The necessity of going into the new markets of agricultural production distribution is exposed as a key condition for what the formation of the food safety system comes forward in Ukraine, for its adequacies to the system of food safety and forage what are accepted in EU for animals. A situation is reflected with introduction in Ukraine of state market supervision after the observance of the legislative requirements in the field of the safety of agricultural products, the state of the introduction of the systems of ɇȺɋɋɊ on the food industry enterprises is appraised, and also requirements of programs-pre-conditions on those productions that does not need introduction of such systems. Reasonable conclusions are done in relation to the necessity of the speed-up passing to the European model of food safety.