Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Розроблення способу виробництва функціонального збагачувача антиоксидантної дії на основі плодів помело та контроль його якості(Primedia eLaunch, 2021) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина ЮріївнаВ роботі запропоновано спосіб виробництва натурального збагачувача на основі пюре помело. Він є джерелом функціональних інгредієнтів антиоксидантної дії і може бути використаний як в індивідуальному харчуванні, так і при виробництві оздоровчих, функціональних та лікувально-профілактичних харчових продуктів. Були визначені біохімічний склад, органолептичні та фізико-хімічні властивості отриманого продукту. Проведені дослідження підтвердили, що отримане за запропонованим способом виробництва пюре помело володіє високими показниками якості. The method of natural enrichment on the basis of pomelo puree production is offered in the work. It is a source of functional ingredients with antioxidant action and can be used both in individual nutrition and in the production of health, functional and therapeutic foods. The biochemical composition, organoleptic and physicochemical properties of the obtained product were determined. Studies have confirmed that obtained by the proposed method of production of pomelo puree has high quality indicators.Документ Розроблення безалкогольного напою оздоровчого призначення(2012) Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Шнайдер, Наталія ВіталіївнаОбгрунтовано доцільність використання лікарської сировини: буркуна лікарського, деревію звичайного, м'яти перцевої, кардамону, плодів шипшини, волоського горіху молочно-воскової стиглості для виробництва безалкогольного напою оздоровчого призначення, визначено параметри процесу екстракції рослинної сировини та встановлено співвідношення сировина:екстрагент, яке складає 1:10. The use of such medicinal plants: medicinal clover, yarrow, peppermint, cardamom, rose hips, walnut milk ripeness was expedience to produce soft drink recreational purposes, the parameters of the extraction process plant material and has a ratio of raw material: extractant which is 1:10.Документ Новий кисломолочний напій оздоровчого призначення(2011) Гойко, Ірина Юріївна; Івасенко, Інна АнатоліївнаОбґрунтовано доцільність використання функціональних інгредієнтів – пектину та екстракту шипшини для виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, визначено оптимальні параметри процесу екстракції плодів шипшини та встановлено оптимальне співвідношення сировина:екстрагент, визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у свіжовиготовленому екстракті шипшини, досліджено вплив кількості пектину та екстракту з шипшини на якісні показники напою. Розроблено рецептуру напою та встановлено рекомендовану дозу споживання отриманого продукту. Визначено вміст аскорбінової кислоти та біофлавоноїдів у готовому напою, а також термін його придатності.